Ekstra Bladet

6 hurtige: Heavy metal og 90’ er- rap

-

1 Alex Vanopslagh, tror du på Gud?

– Jeg er gået fra at være en meget overbevist ateist til at være mere søgende. Jeg tror ikke, der nødvendigv­is findes en gud, men jeg holder meget af at tage til gudstjenes­ter. Det kom, nogenlunde samtidig med at jeg blev partileder. Jeg var på Herrens mark og havde brug for nogle kræfter.

– Jeg tror absolut på den der tidløse livsvisdom, der er i kristendom­men om, hvad der er godt og ondt, og hvad der er vejen til det evige liv på jorden i metaforisk forstand – og en advarsel om, hvad der helvede på jord.

2 Hvad bryder du dig mindst om ved os mennesker?

– Når man er opslugt af bitterhed, selvynk og hele tiden er optaget af at kigge på andres fejl. Budskabet må være at indse menneskes fejlbarlig­hed og derfor også tilgive andres fejl. Man må starte med at rette op på sine egne fejl – uden at gøre sig utopiske forestilli­nger om, at man kan blive fejlfri.

3 Og hvad er din yndlingsmu­sik?

– Jeg har en bred musiksmag. Men som ikke mange ved, har jeg altid været meget til, hvad man i folkemunde kalder heavy metal. Og jeg kan også godt lide rap fra 90’erne.

4 Den bedste bog, du har læst?

– Den sommer, jeg var syg af stress, begyndte jeg at læse skønlitter­atur igen efter mange år med faglittera­tur. Jeg købte Tolstojs ’ Krig og fred’. □n kæmpe mursten, hvor jeg tænkte: Hvordan i alverden skal jeg komme gennem det?

– Men jeg læste begge bind på en uge i sommerferi­en. Jeg blev opslugt af en helt fantastisk fortælling og den måde, krigens dynamikker bliver beskrevet på – kombineret med det store drama.

5 Hvad er din yndlingsfi­lm genem tiden?

– Der er mange. Som barn var det Jean- Claude Van Dammes ’ Bloodsport – kamp til døden’. Jeg har altid være glad for kampsport

6 Hvad er det bedste sted i verden?

– Det findes med hovedet trygt hvilende på min kærestes mave.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark