Ekstra Bladet

Hvordan skal jeg svare på det?

- RASMUS GLUD CARL EMIL NIELSEN

Lidt hård skuldermas­sage i stolen, og så trådte han ind på gruset med fornyet energi.

Det var opskriften på det øjeblik, der var med til at vende den dramatiske semifinale mellem Holger Rune og Casper Ruud på hovedet.

Den danske tennisstje­rne bad dommeren om en pause midtvejs i andet sæt på grund af smerter i skulderen på et tidspunkt, hvor nordmanden netop have brudt Runes serveparti og var på vej mod finalen i Rom.

Ruud satte spørgsmåls­tegn ved reglen på pressemøde­t efter kampen, da han blev spurgt til, om det mon var af taktiske årsager, at danskeren satte spillet på pause.

Medical timeout

Men Rune affejer nu al spekulatio­n og ser ikke noget mærkeligt i det.

– Jeg tager en medical timeout, når jeg har et problem, eller når jeg føler smerte. Så enkelt kan det siges. Jeg vil bare have behandling. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal svare på det?

– Det er tilladt, og hvis du mærker smerte, hvorfor ikke gøre det, når man har mulighed for at blive tilset af en ATP- fysioterap­eut?

– Der er helt sikkert tidspunkte­r i kampe, hvor man ikke bør tage en medical timeout, og hvor jeg ikke gør det. Jeg plejer at gøre det i begyndelse­n af et sæt, eller når jeg et problem, sagde Rune til pressen.

Casper Ruud vandt det første sæt, men efter den omtalte medical timeout leverede Rune et vaskeægte tennisshow.

– Jeg ved ikke, om det ( reglen, red.) bliver ændret i fremtiden. Det er selvfølgel­ig helt OK at gøre det, og det virkede, som om det hjalp ham meget. Han spillede virkelig godt i andet og tredje sæt, så hvis det var på grund af smerte, hjalp det ham meget, forklarede Ruud.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Holger Rune fik endelig skovlen under Casper Ruud.
FOTO: RITZAU SCANPIX Holger Rune fik endelig skovlen under Casper Ruud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark