Ekstra Bladet

Vil gerne blive i AGF

- MADS GLENN WEHLAST Jeg har det så godt i AGF, at jeg gerne vil blive

Efter en turbulent tid og uden et fast holdepunkt i livet har Mikkel Duelund fundet glæden og roen med skiftet hjem til AGF.

Og det er også her, han drømmer om, at fremtiden kommer til at foregå fra 1. juli.

For AGF er blevet den destinatio­n, hvor Mikkel Duelund for alvor har fundet fodboldglæ­den, i takt med at resultater­ne har været meget opløftende gennem foråret.

Han spiller lige nu på en midlertidi­g aftale, fordi hans kontrakt med Dynamo Kyiv er suspendere­t for ét år.

Og med krigssitua­tionen i Ukraine er der umiddelbar­t ingen udsigter til at vende retur.

– Jeg har det så godt i AGF, at jeg gerne vil blive, siger Mikkel Duelund, der om kort tid også kan se frem til at blive far for første gang.

Har skiftet fokus

25- årige Duelund var i begyndelse­n af 2018 på en fornem liste med 49 andre stjernesku­d, som man skulle holde ekstra øje med. Han var et stort europæisk talent.

Her så man blandt andre Phil Foden, Matthijs de Ligt og Dayot Upamecano.

Men et dobbelt ankelbrud og siden problemer med samme skade, som betød yderligere en operation, holdt ham ude næsten halvandet år.

Derfor kom Duelund ikke på omgangshøj­de med dem, der i dag er blevet stjernenav­ne på den europæiske scene.

Og nu er hans fokus et helt andet sted. Det handler om en tryg og stabil fremtid i den klub, hvor han voksede op og trådte sine barnesko.

– Det er meningen, at det her skal være en langsigtet løsning med AGF, men jeg har ingen idé om, hvordan de kontraktli­ge forhold løses i forhold til FIFA- reglerne, forklarer Mikkel Duelund.

Hidtil har situatione­n været den, at udenlandsk­e spillere i Ukraine har haft mulighed for at rejse ud af landet på grund af krigen. Om de regler bliver forlænget i den nye sæson, er endnu ikke afklaret, men det tyder alt på.

En drengedrøm

– For mig har det været en gammel drengedrøm at spille i den hvide trøje. Når Aarhus Stadion er fyldt med fans, er det et fantastisk sted at spille.

– Vi har udviklet os i foråret, er rykket op i stillingen, og jeg elsker, når spillet udvikler sig. Det er en vild oplevelse at være med til i min barndomskl­ub, siger Mikkel Duelund, der er imponeret over de skridt, han har været med til at tage i AGF gennem foråret.

– Vi har bygget på det spillemæss­ige, og offensivt skaber vi meget mere nu. Vi har udviklet os og er samtidig stabile. Og det er noget, vi kan bruge med henblik på næste sæson.

– Der er også en enorm autoritet fra vores trænerteam, og det er rart at mærke passion og faglighed. Der er ingen tvivl om, hvordan vi skal spille, og hvad vi spiller for, siger Mikkel Duelund, der har et stærkt håb om, at AGF spiller sig til medaljer.

– Det vil være en drøm at få medaljer med AGF, uanset farven, når man tænker på, hvor klubben endte sidste sæson, pointerer han.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Mikkel Duelund vil gerne blive i AGF. Han har ét år tilbage af aftalen med Dynamo Kyiv, men det ligger ikke i luften, at udenlandsk­e spillere kan komme tilbage til Ukraine på nuværende tidspunkt.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Mikkel Duelund vil gerne blive i AGF. Han har ét år tilbage af aftalen med Dynamo Kyiv, men det ligger ikke i luften, at udenlandsk­e spillere kan komme tilbage til Ukraine på nuværende tidspunkt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark