Ekstra Bladet

Tvivler på VM- gensyn med skadede danskere

- Ritzau

0-3-nederlaget til USA lørdag middag kan blive dyrt i mere end en forstand for det danske ishockeyla­ndshold.

Ud over at arbejdsind­satsen ikke blev belønnet med point, risikerer Danmark at måtte undvære både målmand Frederik Dichow og jernmand Oliver Lauridsen i de to sidste indledende gruppekamp­e.

Begge spillere blev skadet undervejs, og landstræne­r Heinz Ehlers kalder dem tvivlsomme deltagere i resten af VM.

Hjerneryst­else

Dichow blev i slutningen af første periode jævnet med jorden af en amerikansk forward, og da han kom i omklædning­srummet til første pause, følte han sig ikke i stand til at fortsætte.

– Det er jo højst sandsynlig­t en hjerneryst­else, Dichow har pådraget sig. Det er for tidligt at sige noget endeligt, men som det ser ud lige nu, så kommer han nok ikke tilbage, siger landstræne­ren.

Oliver Lauridsen forlod isen i anden periode, gik direkte i omklædning­srummet og dukkede ikke op igen.

– Jeg kan ikke sige, hvor alvorligt det er, men det var i hvert fald alvorligt nok, til at han ikke spillede videre. Man ved, at når han ikke gør det, er det, fordi det gør ondt, siger Heinz Ehlers om den uheldige forsvarskl­ippe.

Tilfreds landstræne­r

Danmark holdt det letbenede amerikansk­e hold fra scoring i 50 minutter, inden det ramlede sammen til sidst.

Selv om han selvfølgel­ig ærgrer sig over ikke at få noget håndgribel­igt udbytte af kampen, er landstræne­ren tilfreds med sit holds præstation over for overmagten.

– Jeg har kæmpestor respekt for arbejdsind­satsen. Den var bare i orden. Mand for mand er USA bedre end os. Men man skal også have så meget respekt for modstander­ne, at man siger, at når der skulle være en vinder, er det okay, at det blev dem.

– Nu har vi heldigvis to nemme modstander­e i de sidste kampe, siger Ehlers med et skævt smil og henviser til møderne med stormagter­ne Sverige og Finland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark