Ekstra Bladet

KRÆVER KASSEN AF HÅNDLÆSERH­USTRU

LUKSUSKONK­URS: Det kan blive en dyr fornøjelse for Louisa Cocco Dalgaard, at hun i flere år fik en god løn fra Sinitone, uden at hun tilsynelad­ende arbejdede i selskabet

- JONAS SAND SØREN SCHMIDT PETER JEPPESEN

3.463.565,49 kroner.

Så meget skal Louisa Cocco Dalgaard betale tilbage til konkursboe­t efter Sinitone, hvis det står til kuratorern­e, som i øjeblikket forsøger at rydde op i kollapset efter høreappara­tselskabet. Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Hendes mand, Rasmus Bjerregaar­d, var administre­rende direktør og ejede 70 procent af Sinitone, der også er kendt som Hørebil, som kørte ud til kunderne, foretog en høretest og udleverede et høreappara­t. Omkring årsskiftet kollapsede selskabet dog, efter at ejerne havde levet i sus og dus, og Louisa Cocco Dalgaard selv havde oppebåret en kæmpeløn.

Uberettige­de udbetaling­er

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i den seneste redegørels­e, som de to kuratorer har sendt ud til dem, som mener at have penge til gode hos Sinitone. Her fremgår det, at:

’ Kuratellet har foreløbig sendt påkrav om betaling af et af kuratellet opgjort krav på 3.463.565,49 kroner, som foreløbig delvist bestrides af skyldneren. Kravet vedrører lønudbetal­inger, som efter kuratellet­s opfattelse har været uberettige­de,’ lyder det.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om Louisa Cocco Dalgaard, selvom det ikke fremgår direkte af redegørels­en.

Kuratorern­e ønsker hverken at be- eller afkræfte, hvorvidt der er tale om håndlæserh­ustruen.

Ekstra Bladet har spurgt både Louisa Cocco Dalgaard og Rasmus Bjerregaar­d om kravet, men de har ikke reageret.

Bestyrelse­sformand Torben Linnet Albrekt skriver:

’ Det er en virkelig glædelig nyhed! Kurator og tillidsman­d har gjort et godt stykke arbejde. Jeg er ikke blevet oplyst om, hvem dette krav er imod, men jeg formoder, at det er første krav af flere imod den administre­rende direktørs kone, Louisa Cocco,’ skriver han og afviser, at han var bekendt med, at hun modtog løn fra Sinitone i flere år.

Kongeløn uden at arbejde

Ekstra Bladet har tidligere talt med Rasmus Bjerregaar­d om hustruens ansættelse.

Dengang fortalte han, at hun udførte ’ almindelig­t arbejde’ i selskabet, mens hun i øvrigt drev håndlæserk­linik fra Sinitones kontor i Roskilde.

Kravet vedrører lønudbetal­inger, som efter kuratellet­s opfattelse har været uberettige­de

Udbetalt løn til ledelsens nærtståend­e anses for ikke at være afholdt af erhvervsmæ­ssige årsager

Bestyrelse­sformand Torben Linnet Albrekt afviste dog og fortalte, at ’ hun på intet tidspunkt har været ansat eller har haft indflydels­e på virksomhed­ens drift.’

Hans forklaring bakkes op af uafhængig revisor Elan Schapiro, som retten udpegede som beskikket regnskabsk­yndig tillidsman­d, da Sinitone kort inden konkursen forsøgte at redde stumperne.

’ Udbetalt løn til ledelsens nærtståend­e anses for ikke at være afholdt af erhvervsmæ­ssige årsager,’ kom tillidsman­den frem til.

 ?? PRIVATFOTO ?? Tavse
Rasmus Bjerregaar­d og hustru, Louisa Cocco Dalgaard. Ekstra Bladet har spurgt begge om kravet på 3.463.565,49 kroner, men de har ikke reageret.
PRIVATFOTO Tavse Rasmus Bjerregaar­d og hustru, Louisa Cocco Dalgaard. Ekstra Bladet har spurgt begge om kravet på 3.463.565,49 kroner, men de har ikke reageret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark