Ekstra Bladet

BOM-SMART FREDERIKSE­N

- Asger Juhl

EU’S ASYLSYSTEM er kollapset. Det var et spørgsmål om tid.

I denne måned opgav de danske myndighede­r at sende flygtninge og migranter tilbage til Italien, fordi asylsystem­et i Støvleland­et reelt er brudt sammen. Vi sender i øvrigt heller ikke flygtninge retur til Polen, Belgien, Ungarn og Grækenland længere. Dermed ligger EU’s såkaldte Dublin- system i ruiner.

EU’S LOGIK OM åbne indre grænser fungerer kun, hvis man kan beskytte de ydre. Det kan EU ikke. EU kan heller ikke lave et system, hvor de mange migranter bliver registrere­t og fordelt mellem landene. Intet virker.

DETTE KOLLAPS SKER, samtidig med at EU muligvis står på tærsklen til en ny migrations­krise. Sidste år registrere­de Frontex 330.000 irregulære grænsekryd­sninger til EU. Det er det højeste niveau siden flygtninge­krisen i 2015, hvor migrantern­e spadserede på Europas motorveje.

OGSÅ I DE FØRSTE måneder 2023 er der kommet flere mennesker til EU fra primært Afghanista­n, Syrien og Tunesien. De kommer især til Italien, hvor stigningen er på hele 293 procent i årets første fire måneder. På de sydlige øer

Lampedusa og Sicilien er lejrene så overfyldte, at den italienske regering har erklæret seks måneders nødretstil­stand for at kunne håndtere flygtninge­strømmen.

DESVÆRRE VED VI, at for mange migranter fra ikkevestli­ge lande på for kort tid har negative konsekvens­er for sammenhæng­skraften i de europæiske lande. Kast blot et blik på Sverige.

DA EU HELT åbenlyst ikke kan løse problemet, må vi indstille os på at gøre det selv. Derfor er det fornuftigt, at statsminis­ter Frederikse­n fortsætter med at have sænkede grænsebomm­e ved den dansk- tyske grænse.

Da EU helt åbenlyst ikke kan løse problemet, må vi indstille os på at gøre det selv

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n er heldigvis bom- smart.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n er heldigvis bom- smart.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark