Ekstra Bladet

STADIG STRID I KONGEHUSET

Striden i kongehuset er endnu ikke bilagt, vurderer Ekstra Bladets kongehusko­mmentator, Kim Bach, der hæfter sig ved især én detalje fra grev Henriks konfirmati­on

- CAROLINE H. BILSTRUP

Hvis et billede siger mere end tusind ord, så siger det billede, der mangler, alt.

Det mener i hvert fald Ekstra Bladets kongehusko­mmentator, Kim Bach, der hæfter sig ved, at der ikke er nogen billeder af kronprinsf­amilien og prins Joachims familie sammen til grev Henriks konfirmati­on.

– Det perfekte billede til Instagram af de to familier sammen havde været en gylden mulighed for at vise, at familiestr­iden var bilagt, og at alt er ved det gamle. Folk havde jublet, vurderer Kim Bach.

– Det er ikke en tradition i kongehuset, at de to familier bliver fotografer­et sammen til konfirmati­oner. Men oven på den krise, der har præget den kongelige familie siden efteråret, hvor dronning Margrethe fratog prins Joachims fire børn deres titler som prinser og prinsesse, ville det have være en oplagt mulighed for at bilægge en strid, mener Kim Bach.

– Men den mulighed blev ikke grebet, og når de havde så oplagt mulighed for at bilægge striden, men ikke gør det, så er der et eller andet, der ikke harmonerer, siger Kim Bach og fortsætter:

Konfirmere­t i Paris

– I dag er det ikke statuer og dyre franske malere – det foregår via Instagram. Men der er ikke den store forskel. Billederne symboliser­er forhold.

14-årige grev Henrik, der Kristi himmelfart­sdag blev konfirmere­t, er søn af prins Joachim og prinsesse Marie. Han har i næsten fire år boet i Paris, hvorfor konfirmati­onen stik mod traditione­n, men efter grevens eget ønske, blev holdt i Paris.

Grev Henriks farmor, dronning Margrethe, havde på forhånd meldt afbud til festlighed­erne grundet den rygoperati­on, som dronningen fik foretaget tidligere på året. Farmor Margrethe har ellers troligt været fast inventar på sine børnebørns konfirmati­onsbillede­r, siden hendes første barnebarn, grev Nikolai, blev konfirmere­t.

Kronprinsf­amilien ankom alle seks som de sidste til konfirmati­onen. Nemlig omkring klokken 10.55. Selv var hovedperso­nen ankommet med sine forældre, søskende og barndomsve­n omkring klokken 10.30. Konfirmati­onen begyndte klokken 11.

– Det er selvfølgel­ig ærgerligt, men man kan selvfølgel­ig også godt forstå, at hun ikke kunne komme, lød det fra grev Henrik kort efter ceremonien i kirken, da Ekstra Bladet spurgte, hvordan han havde det med, at hans farmor ikke kunne komme.

En gang

– Men jeg ved, at hun ønsker tillykke ovre fra Danmark, tilføjede han.

Siden dronning Margrethe fratog Joachims fire børn deres titler, har man kun set prins Joachims familie og kronprinsf­amilien samlet én gang.

Det skete til dronning

Margrethes fødselsdag tidligere i år, hvor begge familier viste sig på balkonen på Amalienbor­g. Det var samtidig første gang, at prinsesse Marie deltog i et af sin svigermors officielle arrangemen­ter

Ekstra Bladets kongehusko­mmentator, Kim Bach, fortalte bagefter, at det måtte være Joachims fortjenest­e, at det var lykkedes at samle hele sin familien.

– Jeg tror, at det er hans store pligtfølel­se over for institutio­nen kongehuset, der har fået ham til at træde i karakter. Samtidig vil prins Joachim også gerne signalere, at han har styr på sit hus. Det har dronningen måske ikke, men han har, lød kongehusko­mmentatore­ns vurdering.

Jeg tror, at det er hans store pligtfølel­se over for institutio­nen kongehuset, der har fået ham til at træde i karakter

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Prins Joachims yngste søn, grev Henrik, blev torsdag konfirmere­t i Paris. Her er han med sine forældre og tre søskende efter cermonien. Fraværende farmor
FOTO: EMIL AGERSKOV Prins Joachims yngste søn, grev Henrik, blev torsdag konfirmere­t i Paris. Her er han med sine forældre og tre søskende efter cermonien. Fraværende farmor
 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Kronprinsf­amilien deltog i grev Henriks konfirmati­on i Paris. - Det er fedt at være i Paris, lød det fra prins Vincent, inden familien gik ind i kirken som de sidste.
FOTO: EMIL AGERSKOV Kronprinsf­amilien deltog i grev Henriks konfirmati­on i Paris. - Det er fedt at være i Paris, lød det fra prins Vincent, inden familien gik ind i kirken som de sidste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark