Ekstra Bladet

KAN NÆPPE UNDGÅ MASSEFLUGT

SPLITTES TIL ATOMER: Viborg er tæt på medaljer for første gang, og hverken cheftræner eller sportschef regner med at kunne holde sammen på truppen efter sæsonen

-

Viborg er på vej til at skrive fodboldhis­torie.

For første gang i klubbens 127- årige historie kan domkirkeby­en vinde medaljer i Danmarks bedste fodboldræk­ke.

Viborg står med alle trumferne og kan reelt selv afgøre skæbnen i de to sidste kampe, hvor de møder FC København og FC Nordsjælla­nd.

I går måtte Viborg nøjes med 1-1 mod Brøndby. Og det er blevet den omvendte verden i Superligae­n, hvor Viborg skuffede forlod banen efter uafgjort mod Brøndby, der til gengæld virkede tilfredse med udfaldet.

– Det vil være voldsomt at vinde medaljer med Viborg. Det er ikke en 20 år gammel klub, men én med mere end 100 år på bagen.

– Det vil være helt fantastisk, hvis vi for første gang slutter med medaljer, siger cheftræner Jacob Friis.

Mister flere spillere

Han erkender, at den aktuelle succes også kan blive en udfordring, fordi det ikke går ubemærket hen, hvad Viborg har præsteret i denne sæson.

– Når vi har fundet de spillere, vi har, og præsteret som tilfældet har været, vil andre klubber helt sikkert være nysgerrige på vores spillere.

– Så jeg forventer faktisk ikke, at vi kan holde sammen på truppen. Men sådan er forretning­smodellen også i en klub med det tredjemind­ste budget i Superligae­n, siger cheftræner Jacob Friis.

Vi har ikke sat en pris på Elias Achouri

Det vil være voldsomt at vinde medaljer med Viborg

Han må sige farvel til gårsdagens målscorer, Clint Leemans, der har kontraktud­løb, men andre kan også forlade succesmand­skabet.

Ingen pris på guldfuglen

Forårets store profil – tuneseren Elias Achouri, der har scoret seks mål og leveret ni oplæg i sæsonen – bliver svær at holde i klubben.

Det ved klubbens nytiltrådt­e sportschef, Mads Agesen, udmærket godt.

– Vi forventer at få bud på vores spillere. For selvfølgel­ig er der interesse for dem udefra, når de har præsteret så godt, siger Mads Agesen, der uddyber:

– Elias Achouri er glad for at være i Viborg. Lige nu er det sikkert, han minimum spiller to måske tre kampe mere for os.

– Hvad der sker i det vindue, der åbner om lidt, må vi forholde os til.

– Vi har ikke sat en pris på Elias Achouri. De klubber, der gerne vil købe ham, skal afgøre, hvad han er værd, afslører Mads Agesen.

Han vedkender, at der selvfølgel­ig kan komme tilbud, som Viborg ikke kan sige nej til.

Sidste sommer blev Justin Lonwijk solgt i en rekordhand­el til Dynamo Kiev, der betalte 15 mio. kr. I vinter røg angriberen JayRoy Grot for 13 mio. kr. til japansk fodbold.

Det ligner, at der skal bud på bordet i den størrelses­orden, hvis Viborg skal sælge Achouri, der også tiltrækker sig interesse fra Thomas Frank og Brentford.

Stærkt scoutingte­am

– Vi er ikke så nervøse, hvis vi mister spillere. Historien har vist, at vi har været enormt dygtigere til at rekruttere nye spillere. Vi har et meget stærkt scoutingte­am, som jeg støtter mig meget til.

– Det er klart, at vi har lister klar, hvis vi mister spillere. Vi kommer ikke til at stå uforberedt på situatione­n, siger Mads Agesen.

Cheftræner Jacob Friis er også meget fortrøstni­ngsfuld i forhold til, hvis der kommer stor udskiftnin­g.

– Viborg har før vist, vi kan erstatte dem, vi har mistet. Måske ikke én til én. Men vi har været dygtige til at finde kvalitet, mener Jacob Friis.

Jeg forventer faktisk ikke, at vi kan holde sammen på truppen

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Siger farvel
Clint Leemans mål sikrede Viborg et point mod Brøndby. Han har kontraktud­løb til sommer og er formentlig blot en af mange, der kommer til at forlade klubben i transfervi­nduet.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Siger farvel Clint Leemans mål sikrede Viborg et point mod Brøndby. Han har kontraktud­løb til sommer og er formentlig blot en af mange, der kommer til at forlade klubben i transfervi­nduet.
 ?? ??
 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Cheftræner Jacob Friis er sikker på, at Viborg ikke kan holde sammen på truppen efter sæsonen.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Cheftræner Jacob Friis er sikker på, at Viborg ikke kan holde sammen på truppen efter sæsonen.
 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Oliver Bundgaard er hentet i Randers og har udviklet sig stærkt i denne sæson.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Oliver Bundgaard er hentet i Randers og har udviklet sig stærkt i denne sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark