Ekstra Bladet

MAGELØST MAKKERPAR

RIG PÅ RUTINE: Ankomsten af erfarne Nico Hülkenberg på bekostning af uerfarne Mick Schumacher giver bonus til både Haas- teamet og Kevin Magnussen, siger danskerens ingeniør

- JONAS HÜTTEL

Situatione­n bag lukkede døre er markant anderledes hos Haas- teamet denne sæson. Nico Hülkenberg­s ankomst hjælper både Kevin Magnussen, ingeniører­ne og teamet som helhed. Det var også hele pointen med at ansætte den erfarne tysker.

Schumacher- familien og visse tyske medier bryder sig ikke om at høre det, men der er en anden ro og teknisk indsigt nu. I hvert fald når man spørger en af nøgleperso­nerne til møderne

Kevin Magnussens løbsingeni­ør, Mark Slade, er således glad for at have fået mere kvalitet i input og modspil fra den anden side af garagen.

– Det hjælper teamet overordnet, fordi Nico har så meget mere erfaring. Der er bare visse ting, som vi ikke længere behøver at sætte spørgsmåls­tegn ved, for når du kombinerer Nicos erfaring med Kevins erfaring, står det mere klart, hvilken retning vi skal tage, siger Mark Slade i et længere interview med Ekstra Bladet.

– Hvorimod har du – lad os kalde det en uerfaren kører på teamet – vil teamet .have flere spørgsmål som sådan. Du har Kevins holdning, men måske en ikke så stærk mening fra den anden side. Det efterlader teamet med spørgsmål, hvilket påvirker begge sider af garagen, siger han.

– Det påvirker ikke kun den ene side, fordi det bliver sværere at koncentrer­e sig om de vigtigste områder. Når du har Nico og Kevin som team, kommer du bare hurtigere frem til, hvor du vil være.

Hjælper hinanden

Formel 1- biler er ekstremt komplicere­de at sætte rigtigt op, så de giver kørerne muligheden for at tvinge ekstra tiendedele ud den – eller holde farten på et langt stint i løbet.

– Der er så mange variabler, så vi prøver at gøre lidt forskellig­e ting på tværs af de to biler for at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. Det er bare nemmere og hurtigere at finde ud af med en som Nico i bilen.

Ekstra Bladet lavede dette interview i Aserbajdsj­an. Kevin Magnussen og Mark Slade havde svært ved at regne VF- 23’ eren ud både til test og årets første løb. Vendepunkt­et kom i løb to i Saudi- Arabien, hvor de skiftede til Nico Hülkenberg­s setup.

– For at være helt ærlig er vi på det seneste endt med stort set identiske setups, hvilket er godt.

Nico har så meget mere erfaring

Kevin angriber sving meget mere aggressivt end Nico

Hjælpen kan dog også gå den anden vej.

– Her starter vi lidt forskellig­t med bilens karakteris­tika. Men det handler mere om, hvad vi tror, Kevin får brug for, mens Nico sammen med Gary ( Gannon, tyskerens løbsingeni­ør, red.) har valgt en anden retning, som de tror, kan hjælpe, fortalte Mark Slade før sprintweek­enden i Baku.

Det gik IKKE godt.

Kevin mere aggressiv

Tyskerens side af garagen ramte så skævt, at de endte med at konvertere til Magnussens setup om søndagen, selv om det betød pitlane- start.

– I forhold til kørestil – hvor meget minder de om hinanden?

– Kevin angriber sving meget mere aggressivt end Nico. Han bremser meget hårdere end Nico.

– Hos Renault var det på samme måde. Nico bremsede ikke lige så hårdt som de andre. Det er bare hans stil.

Det kan både have fordele og ulemper, så han prøver at gøre bilen lidt mindre usikker. Men hvis han kan vinde tid i indgangen til svinget, så er det godt. – En dansker og en tysker burde være et godt miks. Hvordan fungerer de sammen?

– Jeg er altid lidt mistroisk over for karaktersk­ildringer på baggrund af nationalit­et. De er meget forskellig­e. Mick var også tysker, men alle har meget forskellig­e personligh­eder.

– Jeg synes, at det fungerer rigtig godt. Men for at være ærlig tror jeg ikke, det har med nationalit­et at gøre. Jeg har arbejdet med Fernando, og han var meget rolig i bilen. Så det ..., siger Slade med reference til Fernando Alonso, der udadtil af og til virker mere kolerisk end rolig.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Drømmeduo
Ansættelse­n af Nico Hülkenberg har haft øjeblikkel­ig betydning for både Haas og Kevin Magnussen.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Drømmeduo Ansættelse­n af Nico Hülkenberg har haft øjeblikkel­ig betydning for både Haas og Kevin Magnussen.
 ?? ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? En erfaren teamkammer­at hjælper også Kevin Magnussens side af garagen, fortæller danskerens løbsingeni­ør Mark Slade ( th.).
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN En erfaren teamkammer­at hjælper også Kevin Magnussens side af garagen, fortæller danskerens løbsingeni­ør Mark Slade ( th.).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark