Ekstra Bladet

Savner VAR- beviser

VIRVAR: Lyngby- træner siger, han ikke fik billeder fra VAR, men dommer Jakob Kehlet slår fast, at beviset for et annulleret straffespa­rk blev sendt ud med det samme

-

0-1 Mads Frøkjær-Jensen ( 19./str.) 0-2 Yankubah Minteh ( 37.)

0-3 Jeppe Tverskov ( 53.)

0- 4 Charly Hornemann ( 84.) ------------------------------

Søndagens OB- sejr på 4- 0 over Lyngby blev en dramatisk affære, hvor VAR spillede en hovedrolle.

Kampuret stod ikke engang på to minutter, før der blev dømt straffespa­rk til Lyngby med tilhørende rødt kort til OB, idet midtstoppe­r Tobias Slotsager rev Lyngby- angriber Frederik Gytkjær i græsset inde i feltet.

Straffespa­rket og det røde kort blev dog underkendt af VAR efterfølge­nde, da Frederik Gytkjær stod offside i situatione­n.

Lyngby- træner Freyr Alexanders­son savnede dog beviser for, at der rent faktisk var offside i situatione­n, da han intet har hørt fra VAR- vognen.

– Den så meget snæver ud, men jeg er træt af, at vi ikke har fået det bekræftet af VAR, og vi har ikke fået nogen billeder med linjer på, men jeg går ud fra, at de har styr på det.

– Jeg er den første til at anerkende, at hvis man er offside, så er man offside. Der er ingen gråzoner, når det kommer til offside, siger Lyngbytræn­eren.

28 centimeter offside

Kampens VAR- dommer, Jakob Kehlet, fortæller dog, at offsiden ikke var så snæver endda, og at der blev sendt et bevis ud med det samme.

– Vi har selvfølgel­ig tegnet streger ude i vognen.

– Vi måler den til 28 komma et eller andet centimeter offside, så det er en væsentlig offside.

– Jeg ved ikke, hvorfor der ikke er vist billeder med streger, for vi sender det ud, så snart der er truffet en beslutning, fortæller Jakob Kehlet efter kampen.

’Jeg bliver revet ned’

Unge Tobias Slotsager, der begik straffespa­rket, mener dog ikke, at det skulle have været et straffespa­rk, selv hvis Gytkjær havde stået onside.

– Det var ikke så fedt, lige da det skete, men jeg var ret overbevist om, at straffespa­rket ikke ville blive dømt – selv hvis der ikke havde været offside.

– Hvis man ser det i langsom gengivelse, så kan man se, at han hiver fat bagud i min trøje, så jeg bliver revet ned over ham.

– Jeg kommer til at se meget kluntet ud i situatione­n, men ser man det i langsom gengivelse, kan man se, at jeg bliver trukket ned over ham, siger Tobias Slotsager.

Kan fortsat overleve

Den betragtnin­g er Frederik Gytkjær slet ikke enig i.

– Det er et kæmpe, kæmpe straffespa­rk. Der er ikke så meget der. Jeg forsøgte at beskytte boldens vej ved at bruge min krop.

– Hvis der skulle fløjtes frispark til forsvarssp­illeren der, så skulle der fløjtes mange frispark, siger Lyngby- angriberen.

På trods af nederlaget har Lyngby fortsat mulighed for Superliga- overlevels­e, da AaB’s forspring stadig er på tre point med to runder tilbage.

Jeg er træt af, at vi ikke har fået det bekræftet af VAR

 ?? FOTO: LARS MØLLER/ RITZAU SCANPIX ?? Savner ( s) var
Lyngby- træner Freyr Alexanders­son ville gerne have set beviser for VAR’s beslutning om at annullere et Lyngby- straffespa­rk i starten af kampen.
FOTO: LARS MØLLER/ RITZAU SCANPIX Savner ( s) var Lyngby- træner Freyr Alexanders­son ville gerne have set beviser for VAR’s beslutning om at annullere et Lyngby- straffespa­rk i starten af kampen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark