Ekstra Bladet

OPGIVER EM-TITEL

SLÅET UD AF SYGDOM: Enock Poulsen har været ramt af bihulebetæ­ndelse og kan ikke bokse en EM- titelkamp allerede om tre uger – nu har han sikret sig retten til at blive førsteudfo­rdrer til EM- titlen

- MADS GLENN WEHLAST

Enock Poulsen har de seneste 14 måneder ikke været heldig med sin boksekarri­ere.

For hver gang han har været klar til at forsvare sit europamest­erskab, er kampen blevet udsat.

Hele fem gange har han fået udsat sit titelforsv­ar af EM- titlen. Og nu var et titelforsv­ar fastlagt til 10. juni mod franskmand­en Franck Petitjean, men Enock Poulsen har haft bihulebetæ­ndelse og været på medicin.

Derfor kan man ikke nå at være i topform til en titelkamp allerede om tre uger.

– Jeg har været syg i et par uger og kan ikke nå at blive klar til 10. juni. Derfor er det optimalt for mig, at jeg kun kan blive førsteudfo­rdrer og er sikker på at møde vinderen af EM- titelkampe­n, siger Enock Poulsen.

Promotor Bettina Palle er ærgerlig på Enock Poulsens vegne over, at han efter fem udsatte kampe ikke kommer i EM- kamp i næste måned.

– Når Enock må opgive sin EM- titel, har det været vigtigt for os, at han blev førsteudfo­rdrer, så han kan møde vinderen af den kamp, der nu bokses 10. juni, siger promotor Bettina Palle.

Franck Petitjean tabte sidste år i april kampen om EM- titlen i letwelterv­ægt mod Enock Poulsen. Men franskmænd­ene protestere­de over kampledere­n, og fik medhold i, at der skulle bokses en ny kamp mellem dem. Den kamp har franskmænd­ene altså fået udsat fem gange.

Nu vandt de purse offer med et bud på 283.000 kr. for kampen 10. juni, hvor Enock Poulsen altså må melde afbud til.

– Vi har behandlet anmodninge­n fra Enock om at opgive titlen, på betingelse af at han bliver førsteudfo­rdrer. Og det har vi accepteret i EBU, siger Jesper D. Jensen, der er præsident for Dansk Profession­elt Bokse- Forbund samt medlem af EBUs bestyrelse.

Opvarmning­skamp

Bettina Palle arbejder lige nu på at få Enock Poulsen på plakaten til fredagens stævne i Royal Arena, som hun har indledt et samarbejde med.

Her vil der være 11- 12 kampe på programmet, hvor blandt andre Oliver Meng og Sarah Mafoud også skal i ringen.

– Det er vigtigt, at Enock kan holde sig i gang. Derfor vil det være perfekt for ham med en opvarmning­skamp før en EM- titelkamp senere på året, siger Bettina Palle.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Igen, igen
Enock Poulsen har fem gange fået udsat sit titelforsv­ar af EM- titlen.
FOTO: LARS POULSEN Igen, igen Enock Poulsen har fem gange fået udsat sit titelforsv­ar af EM- titlen.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Franck Petitjean tabte sidste år i april kampen om EMtitlen mod Enock Poulsen, men kampen skal bokses om.
FOTO: LARS POULSEN Franck Petitjean tabte sidste år i april kampen om EMtitlen mod Enock Poulsen, men kampen skal bokses om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark