Ekstra Bladet

INVOLVERET I ANMELDELSE

DRABET I NORDSKOVEN: Moderatern­es folketings­medlem Nanna W. Gotfredsen var dybt involveret i kendt drabssag fra Bornholm

- BERTIL B. FRUELUND

På trods af at medarbejde­rne i Gadejurist­en havde advaret hende imod det, var Moderatern­es Nanna W. Gotfredsen – på vegne af organisati­onen – helt engageret i den kendte drabssag fra Nordskoven i 2020. Og det på de dømtes side. Det skriver Radio4. Mediet kan fortælle, at Nanna W. Gotfredsen var med i kommunikat­ionen, da de drabsdømte­s mor anmeldte den dræbte for voldtægt.

’ Anmeldelse­n blev fremsendt ved mail til Bornholms Politis hovedpostk­asse ( sikker mail). I anmeldelse­ns cc- felt var anført Nanna W. Godtfredse­n og advokat Helle Hald.’

’ Sidstnævnt­e ønskede ( moderen, red.) som bistandsad­vokat. Hun blev senere beskikket af Retten på Bornholm,’ skriver politiet til Radio4.

Engagement i sag

Ved det meget omtalte drab myrdede to brødre en tredje mand. Grundet sagens omstændigh­eder var der længe spekulatio­n i et racistisk motiv.

Under sagen kastede Nanna W. Gotfredsen sig ind i den på de dømtes side. De mente, at den dræbte havde voldtaget deres mor, og fremførte det som motiv.

Radio4 har tidligere afdækket, hvordan Nanna W. Gotfredsen brugte Gadejurist­ens penge til at få lavet en ubrugelig hårstråsan­alyse af moderens hår. Den skulle bevise, at hun var blevet givet stoffer, syv måneder før undersøgel­sen blev foretaget.

Var advaret

Det var noget, de ansatte i Gadejurist­en ikke forstod. For Gadejurist­en, som Nanna W. Gotfredsen selv har stiftet, var sat i verden for at yde retshjælp til udsatte.

Derfor gik de ansatte til bestyrelse­n. Det fremgår af et bekymrings­brev, de sendte, som Ekstra Bladet har set.

’ Vi på kontoret vil naturligvi­s gerne bistå de dømte med råd og vejledning om abstinensb­ehandling, stofbehand­ling, og hvad der ellers er vores kerneopgav­er.’

’ Men at optræde aktivt og opsøgende i en drabssag mener vi er uden for kontorets virke, og på den måde, som det er sket i denne sag, mener vi også, at det kan få alvorlige konsekvens­er for Gadejurist­ens virke,’ skrev de.

Ifølge Radio4 gik bestyrelse­n i Gadejurist­en med til, at organisati­onen kunne betale for hårstråsan­alysen. Men at man ikke måtte bruge den til noget.

Gik ikke videre

Analysen blev dog heller aldrig en del af anmeldelse­n om voldtægt mod den dræbte mand, og politiet gik aldrig videre med anmeldelse­n.

Nanna W. Gotfredsen­s egenhændig­e engagement i – samt brug af Gadejurist­ens midler på – drabssagen på Bornholm er kun en af flere historier om hendes virke, som Radio4 har bragt. Mediet har tidligere kunnet fortælle om både et bizart indkøb af en tuktuk for foreningen­s midler og manglende kvittering­er for 100.000 kroner. Nanna W. Gotfredsen har ingen kommentare­r til sit eventuelle engagement i drabssagen, siger hun til Radio4.

At optræde aktivt og opsøgende i en drabssag mener vi er uden for kontorets virke

 ?? FOTO: CHRISTIAN FALCK WOLFF ?? Nanna W. Gotfredsen var mere involveret end tidligere beskrevet i drabssag. Og det på de dømtes side. På de dømtes side
FOTO: CHRISTIAN FALCK WOLFF Nanna W. Gotfredsen var mere involveret end tidligere beskrevet i drabssag. Og det på de dømtes side. På de dømtes side

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark