Ekstra Bladet

MESTER I LØFTEBRUD

- Mads Kastrup

EKSTRA BLADET har netop skrevet om ’ Løkkehjule­t’. En artikel, der nøjes med at opremse syv af Lars Løkke Rasmussens kovendinge­r i politik. Reelt er der flere. Vi taler danmarksme­ster i løftebrud her.

Løkke krævede f. eks. advokatund­ersøgelse af minkskanda­len før valget. Men så blev han udenrigsmi­nister. Han hævdede også, at det med bare at gå på orlov, når man kommer i modvind i politik, aldrig ville ske hos Moderatern­e. Men så beordrede Løkke den skandalera­mte Jon Stephensen i flyverskju­l. Løkke har også lovet, at pensionsal­deren ikke skulle hæves mere i Danmark, men så …

LØKKE ER en slags illusionis­t. Han blafrer med et klæde. Og ting, der før stod synlige, er pludselig forsvundet.

Og hvad med valget i 2019, da Lars Løkke pludselig undsagde alle sine egne i Venstre? Da han solgte helt ud og erklærede, at han vidste, hvordan det her skulle landes. Hans fly stod i flammer, ruden krakelered­e, flyverbril­len sad skævt: Men hvad med en SV- regering? Hvad nu hvis Socialdemo­kraterne tændte lyset i landingsba­nen for ham?

Sidste år foreslog løsgænger Løkke ironisk nok ’ en værdigheds­ydelse til skæve eksistense­r’ i det danske velfærdssa­mfund. Vi gjorde her på Ekstra Bladet opmærksom på, at Løkke hermed meget præcist definerede sin egen ansøgning om at få lov at fortsætte i dansk politik.

I DAG ER han så udenrigsmi­nister. Mette Frederikse­n har tændt lyset i landingsba­nen for ham. Man kan altså blive smidt ud af sit parti og bryde årevis af løfter, hvorpå man helt uskyldsren og genfødt kan træde ind på scenen på ny. Eller Lars Løkke Rasmussen kan.

Som Weekendavi­sens politiske analytiker Arne Hardis på et tidspunkt i anledning af en af Løkkes mange bilagskris­er gjorde opmærksom på, ville man kunne finde de omsmeltede guldhorn i Løkkes habitlomme, og undskyldni­ngen fra Løkke og kompagni ville lyde, at der bliver tegnet et billede af ham, som ikke er til at genkende.

Men man skal ikke lade sig narre. Sandheden er fortsat, at Løkke prioritere­r sig selv og ikke nationen højest.

At det ikke er dansk politik, der har brug for Lars løkke, men omvendt, som vi altid fremhæver på denne plads.

Der er en pris for alting i politik, siger man. Vi har bare aldrig set Lars Løkke betale den, som vi tillige plejer at fremhæve. Ikke engang da han skulle have nye underbukse­r.

FOR SÅDAN drejer Løkkehjule­t. Der kommer et ekstra klik, og mirakuløst står pilen pludselig på hans nummer.

Der er en pris for alting i politik, siger man. Vi har bare aldrig set Lars Løkke betale den

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD ?? ’ Man skal ikke lade sig narre. Sandheden er fortsat, at Løkke prioritere­r sig selv og ikke nationen højest.’
FOTO: IDA MARIE ODGAARD ’ Man skal ikke lade sig narre. Sandheden er fortsat, at Løkke prioritere­r sig selv og ikke nationen højest.’
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark