Ekstra Bladet

Handler ikke om elskerinde­n

-

Proekt har kørt en lang serie om Putins privatliv. Hvor de blandt andet afslører hvor Putins påståede elskerinde, Alina Kabaeva, opholder sig. Proekt sendte sin undercover reporter til området Valdai i en måned.

Ifølge mediets lange rapport lever Putins uægte børn på et palads i skoven tæt på præsidente­ns eget ’ gyldne hus’, som er et enormt hus i nærheden af en nationalpa­rk.

Rundt om boligerne med de påståede børn har Putins allierede samt sikkerheds­styrkerne opkøbt land, der er installere­t antiluftsk­yts i den nærliggend­e landsby, og Putin ankommer til elskerinde­n og børnene i et specielt armeret tog og flyver i helikopter det sidste stykke, skriver Proekt.

Korruption gennem forhold

Men det er ikke første gang Proekt laver historier om Putins kærligheds­liv. I 2020 lavede de nemlig en historie om en anden af Putins påståede elskerinde­r.

– Hvorfor er det nødvendigt at lave historier om Putins privatliv?

– Vi laver journalist­ik om Putins privatliv, fordi det er den måde, han dyrker sin omfattende korruption på. Det er jo ikke interessan­t, at Alina Kabaeva er hans elskerinde. Det er kun interessan­t, fordi hun har fået en lang række værdier gennem Putin, siger Roman Badanin til Ekstra Bladet.

Roman Badanins argument er altså, at Putin driver korruption gennem sine personlige forhold. En lang række eksperter har peget på, at ubetinget loyalitet og personlige relationer til Putin er ufattelig vigtigt, hvis man vil have succes i det moderne Rusland.

– Men kan du forstå, at nogle vil sige, at I bare driver propaganda for opposition­en?

– Alle informatio­ner i de her artikler kan faktatjekk­es. Undtagen vores journalist, der nu lever i eksil, og vores anonyme kilder omkring Valdai. Fordi de lever i ekstrem fare, udtaler Roman Badanin, chefredakt­ør for mediet Proekt til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: NAVALNY.COM ?? Om det er dette træpalads, Alina Kabaeva og de to børn bor i, er ikke helt klart.
FOTO: NAVALNY.COM Om det er dette træpalads, Alina Kabaeva og de to børn bor i, er ikke helt klart.
 ?? ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX ?? Alina Kabaeva var medlem af Det Forenede Ruslandpar­ti og sad i parlamente­t, Dumaen, fra 2007 til 2014.
ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX Alina Kabaeva var medlem af Det Forenede Ruslandpar­ti og sad i parlamente­t, Dumaen, fra 2007 til 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark