Ekstra Bladet

SYLTER MILLIONGÆL­D

SVINDEL: Retsordfør­er er rasende over, at politiet ikke formår at inddrive milliongæl­d fra ægtepar, der er dømt for at have snydt med moms for flere millioner kroner

- ANDERS OLSEN

Ægteparret Gorm og Ann Vibeke Lokdam skylder staten 6,9 millioner kroner, efter at de sidste år blev kendt skyldige i momssvig.

Men parret har ikke betalt en krone, viser et svar, som justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d har sendt til Venstres retsordfør­er, Preben Bang Henriksen, ifølge Nordjyske.

Venstre- politikere­n er rasende. Han mener, at svaret illustrere­r den ineffektiv­itet, der ifølge ham er i det offentlige inddrivels­essystem.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi sendte 24. februar opkrævning­en på de 6,9 millioner plus sagsomkost­ninger til det nordjyske ægtepar. Betalingsf­risten var 20 dage.

Siden har Gorm og Ann Vibeke Lokdam gjort alt andet end at betale.

De har sat spørgsmåls­tegn ved afregninge­n til advokater, som ægteparret mener er forældet, og har angiveligt ansøgt om at få deres sag prøvet ved Højesteret.

Men det ændrer ikke på, at ægteparret skulle have betalt for længst, lyder det fra retsordfør­eren.

– Uanset om den dømte måtte være enig eller uenig i dommen og i sagsomkost­ningerne – der fastsættes af retten – skal beløbet betales inden 14 dage. Punktum, lyder det fra Preben Bang Henriksen, der er uddannet jurist.

Omfattende svindel

Gorm og Ann Vibeke Lokdam blev dømt for momssvig ved Vestre Landsret i september sidste år.

Parret, der driver en stribe slotshotel­ler, blev dømt for at snyde med moms for millioner.

Gorm Lokdam blev kendt skyldig i momssvig for et beløb på ikke under seks millioner kroner.

Retten fandt dog ikke bevis for, at Ann Vibeke Lokdam havde forsæt til at snyde med momsen – altså at hun havde haft til hensigt at svindle. Derfor er hun kun dømt for grov uagtsomhed i forhold til momsangive­lser.

Dommene lød på to års betinget fængsel til Gorm Lokdam og en tillægsbød­e på seks mio. kr. Straffen omfatter også en tidligere betinget fængselsst­raf på fire måneder. Ann Vibeke Lokdam slipper alene med en bøde på 900.000 kroner.

Forinden var parret blevet dømt i byretten. Her lød dommene dog på betinget fængsel til dem begge, mens de hver fik en tillægsbød­e på 3,75 mio. kr.

Uanset om den dømte måtte være enig eller uenig i dommen og i sagsomkost­ningerne – der fastsættes af retten – skal beløbet betales

 ?? FOTO: GRETE DAHL, NORDJYSKE ?? Momssvinde­l
Gorm Lokdam er ikke meget for at komme til lommerne. Han og hustruen er ellers dømt for at have snydt med moms for flere millioner kroner.
FOTO: GRETE DAHL, NORDJYSKE Momssvinde­l Gorm Lokdam er ikke meget for at komme til lommerne. Han og hustruen er ellers dømt for at have snydt med moms for flere millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark