Ekstra Bladet

Viser tv-vært det afgørende bevis her?

- DAVID ATTARDO MANNE SCHEEF

Kampen om Bakhmut har kostet tusindvis af menneskeli­v, og nu ulmer det igen.

Lørdag erklærede Wagner- chefen Jevgeni Prigosjin, at de nu havde fuld kontrol over Bakhmut, og efterfølge­nde erkendte Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, at Ukraine havde tabt kontrollen i byen – en erkendelse, der senere blev irettesat af hans talsmand, Sergii Nykyforov.

Men nu påstår den kontrovers­ielle tv- vært Vladimir Solovyov i sit tv- show, at han er i besiddelse af et afgørende bevis.

’ Nazitroppe­r’ besejret

Da det prorussisk­e talkshow ’ En aften med Vladimir Solovyov’ rullede over skærmen søndag aften, stod værten pludselig med et byskilt fra Bakhmut foran sig.

– Tillad mig at starte på den her måde. Fordi Bakhmut er igen Artjomovsk ( det russiske navn for byen, red.). Den heroiske kamp med Wagner- soldater i spidsen, og støttet af Den Røde Hær, har ført til en succesfuld besejring af nazitroppe­rne, fortæller tvværten i talkshowet­s indledning.

Her henviser han til, at Bakhmut under Anden Verdenskri­g var besat af nazisterne, og ifølge Vladimir Solovyov er den altså stadig det.

Den heroiske kamp med Wagner- soldater i spidsen, og støttet af Den Røde Hær, har ført til en succesfuld besejring af nazitroppe­rne

Efterfølge­nde viser han et billede fra byen og det sted, hvor skiltet er blevet taget fra, ligesom han kalder russerne for helte.

Vladimir Solovyov er en meget kendt figur i Rusland, og under krigen har han ytret yderst radikale holdninger om krigen i Ukraine. Blandt andet har han sagt, at eneste udvej er Tredje Verdenskri­g og i sidste ende en atomkrig med Nato.

 ?? FOTO: UKRAINIAN ARMED FORCES ?? Vladimir Solovyov er en meget kendt karakter i Rusland med ekstreme meninger om krigen i Ukraine.
FOTO: UKRAINIAN ARMED FORCES Vladimir Solovyov er en meget kendt karakter i Rusland med ekstreme meninger om krigen i Ukraine.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark