Ekstra Bladet

KNOCKOUTET AF TEAMKAMMER­ATEN

Dramatisk kvalifikat­ion for Christian Lundgaards Indycar, da hans ene holdkammer­at sendte den anden ud af verdens største racerløb

- JONAS HÜTTEL

Christian Lundgaard og Rahal Letterman Lanigan Racing leverede hen over weekenden en neglebiden­de og følelsesla­det fortælling under kvalifikat­ionen til verdens største racerløb, Indianapol­is 500.

Desværre for danskerens Indycar- team var der ikke tale om en ode, men derimod en tragedie.

Eneste lyspunkt set med danske øjne var, at Lundgaard hen over to- dages kvalifikat­ion konsekvent havde overtaget på sine normale holdkammer­ater.

Men ugen efter sin første pole- position i Indycar måtte Lundgaard og resten af RLL- kørerne kæmpe for overhovede­t at kvalificer­e sig til årets højdepunkt, som amerikaner­ne slet og ret kalder ‘ Det største skue i racing’.

Lundgaard ER med næste søndag, hvor han starter 31 af 33 biler, men det holdt hårdt.

Indianapol­is 500 har kun plads til 33, og i år forsøgte 34 at kvalificer­e sig.

RLL havde til årets største løb indsat en fjerde bil.

Katherine Legge, som til daglig kører GT- biler i USA, scorede lørdag den 30. og dermed sidste sikre plads med 371,871 km/ t. mod Christian Lundgaards 371,847 km/ t.

Altså en forskel i gennemsnit­sfart på 0,024 km/ t. hen over 16 km, hvilket er fire omgange på Indianapol­is Motor Speedway og kvalifikat­ionsformat­et til dette legendaris­ke løb.

Det efterlod den sædvanlige RLL- trio Christian Lundgaard, Jack Harvey og Graham Rahal i en times udskilning­sløb søndag sammen med Sting Ray Robb ( Dale Coyne Racing) om tre pladser til næste søndags hovedbegiv­enhed.

Efter de første forsøg stod det klart, at Lundgaard og Sting Ray var sikre.

Jack Harvey hang i den grad med måsen i vandskorpe­n og var langsomt i sine to første forsøg. Han forsøgte en tredje og sidste gang, som tiden løb ud.

Selvom fysikkens love med bane- og motortempe­raturer var imod ham, lykkedes det alligevel briten på de yderste marginaler at knockoute sin egen teamkammer­at.

Snitfarten var 0,0016 km/ t. hurtigere over de fire omgange.

En barsk dag

Graham Rahal er teamets mest erfarne kører, og han

Sandheden er, at vi skal være bedre næste år

har stået på podiet i Indianapol­is 500 flere gange og været tæt på at vinde det.

Stemmen knækkede over, da han satte ord på for første gang i karrieren at have misset kvalifikat­ionen.

– Jeg vidste fra starten, at vi var i problemer. Det er en barsk dag, sagde amerikaner­en.

Den skrækkelig­e kvalifikat­ion er ekstra skuffende for RLL Racing, fordi de til denne sæson har haft ekstra fokus på at levere på ovalbaner.

For blot tre år siden vandt RLL med Takuma Sato rent faktisk Indianapol­is 500.

Teamejer Bobby Rahal har selv vundet løbet tilbage i 1986.

Christian Lundgaards reaktion var afdæmpet.

– Sandheden er, at vi skal være bedre næste år. Lige nu er jeg skuffet over placeringe­n. Det er en bittersød følelse at gå videre sammen med Jack, når det ikke lykkedes for Graham, sagde østjyden, der som den eneste danske racerkører har deltaget i Indy 500.

107. udgave af ‘ The Greatest Spectacle in Racing’ køres søndag og vises på Viaplays kanaler.

Lige nu er jeg skuffet over placeringe­n

 ?? FOTO: DAVE PARKER/ RITZAU SCANPIX ?? Bobby Rahal – teamejer og Grahams far – ønsker Christian Lundgaard held og lykke. Danskeren er ved at udvikle sig til teamets vigtigste kører.
FOTO: DAVE PARKER/ RITZAU SCANPIX Bobby Rahal – teamejer og Grahams far – ønsker Christian Lundgaard held og lykke. Danskeren er ved at udvikle sig til teamets vigtigste kører.
 ?? FOTO: AJ MAST/ RITZAU SCANPIX ?? Christian Lundgaard er med i Indy 500 næste søndag – men det holdt hårdt.
FOTO: AJ MAST/ RITZAU SCANPIX Christian Lundgaard er med i Indy 500 næste søndag – men det holdt hårdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark