Ekstra Bladet

FLÆKKET AF FINLAND

ØRETÆVE: Danmarks sidste VM- kamp i denne omgang resultered­e i et stort nederlag, da værterne fra Finland vandt overlegent med 7-1

-

En tiendeplad­s ved VM er et hæderligt resultat, men is hockeyland­sholdets afskedsfor­es till ingi Tampere sætteren plet på helheds indtrykket.

Danmark tabte hele 1- 7 til de finske værter i en kamp, der aldrig fortjente den betegnelse. Styrkefors­kellen på de forsvarend­e verdensmes­tre og et dansk hold i andet gear var ganske enkelt alt, alt for stor.

Finland brugte tre et halvt minut til at bringe sig to mål foran, og derfra blev det en meget lang aften for de overmatche­de danskere.

På den måde blev det en flad afslutning på et VM, der ellers startede så godt. Tre indledende sejre blev afløst af fire nederlag, og på den sidste dag var kræfterne og velsagtens også lysten sluppet op.

Det mindede en hel del om 1- 7- øretæven mod Slovakiet sidste år. Forskellen var blot, at Danmark dengang ville være kommet i kvartfinal­en med et point. I aftes gik man på isen, velvidende at VM var slut uanset resultatet.

Tunge og langsomme

Måske var det derfor, at spillerne virkede tunge og langsomme. Måske havde det hårde program og kampe to dage i træk sat sine spor. Under alle omstændigh­eder kom danskerne aldrig i gang.

Når aggressivi­teten og farten i skøjterne mangler, er Danmark lysår fra verdenstop­pen. Det var holdet her.

Målmand George Sørensen var på en opgave, som ingen kunne misunde ham. Han skulle alene i de første 20 minutter håndtere 20 finske skud – i sig selv et bevis på, at det danske hold var meget langt fra vanlig klasse.

Det var skidt i første periode, og det blev ikke bedre i anden. Her skabte Danmark ikke én eneste farlig situation foran det finske mål og lukkede til al overflod også et mål ind i overtal. Hjemmehold­ets overlegenh­ed var så udtalt, at det store publikum ind imellem virkede til at kede sig. Kun når det finske Eurovision- bidrag ’ Cha Cha Cha’ gjaldede over hallens højttalere, kom folk for alvor op af sæderne.

Nikolaj Ehlers scorede Danmarks trøstmål til 1- 7 i tredje periode og sørgede dermed for et lille lyspunkt i sin fars afskedskam­p som landstræne­r.

Men den ellers fine soloscorin­g gjorde hverken fra eller til, og jublen i den danske boks var selvsagt til at overse.

Det var ikke det farvel, Heinz Ehlers havde drømt om efter fem år som landstræne­r. Den kontante coach kan dog tillade sig at se tilbage på sin regeringst­id med god samvittigh­ed.

Han førte holdet i en historisk OL- kvartfinal­e og efterlader det på tiendeplad­sen på verdensran­glisten. Det giver fornuftige VM- seedninger i de kommende år og et fint udgangspun­kt for afløseren, Mikael Gath, der nu skal føre faklen videre.

 ?? FOTO: KIMMO BRANDT/ RITZAU SCANNPIX ?? Færdige 35-10 i finsk favør sagde skudstatis­tiken, da de finske værter var færdige med at prygle et dansk landshol, som ikke havde noget at spille for i Heinz Ehlers afskedskam­p som landstræne­r.
FOTO: KIMMO BRANDT/ RITZAU SCANNPIX Færdige 35-10 i finsk favør sagde skudstatis­tiken, da de finske værter var færdige med at prygle et dansk landshol, som ikke havde noget at spille for i Heinz Ehlers afskedskam­p som landstræne­r.
 ?? FOTO: PAVEL GOLOVKIN/ RITZAU SCANPIX ?? Danmark var chanceløse mod de forsvarend­e verdensmes­tre i Nokia Arena i Tampere.
FOTO: PAVEL GOLOVKIN/ RITZAU SCANPIX Danmark var chanceløse mod de forsvarend­e verdensmes­tre i Nokia Arena i Tampere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark