Ekstra Bladet

SKØD EKSKONEN FORAN BØRNENE

HJERTESKÆR­ENDE: 53- årig mand skyldig i brutalt drab på sin ekskone, 41- årige Hedvig Sardi, som blev likvideret foran deres to drenge

- JENS ANTON HAVSKOV

En 53- årig mand blev i går af et enigt nævningeti­ng ved Retten i Aalborg kendt skyldig i et særdeles kynisk og brutalt skuddrab på sin ekskone, Hedvig Blanka Sardi.

Den 41- årige farmaceut blev 17. september 2021 opsøgt af eksmanden på parkerings­pladsen foran opgangen til sin lejlighed på Skelagerve­j i det vestlige Aalborg.

Drabet skete, da han efter et flere minutters udfald mod sin tidligere hustru hævede en skarpladt nimillimet­er pistol, satte mundingen helt op mod hendes højre kind og trykkede på aftrækkere­n.

Hedvig Sardis grufulde skæbne udspillede sig for øjnene af det tidligere ægtepars to sønner på seks og otte år.

Paralysere­de og dybt chokerede blev de to de allernærme­ste vidner til det værste, der kan overgå et barn.

Kæmpede for mors liv

Undervejs i sagen er det kommet frem, at den ældste af de to drenge flere gange og af al magt tappert forsøgte at få sin far til at lade være med at skyde mor.

Men ulykkeligv­is forgæves. Ifølge vidneforkl­aringer var det, som om han end ikke ænsede sine egne børn, men i stedet udelukkend­e havde fokus på Hedvig, som hårdt trængt selv forsøgte at få ham til at standse vanviddet.

– De to mindreårig­e drenge har set deres mor blive dræbt af deres egen far. De har stået så tæt på, at ( navnet på den otteårige, red.) flere gange slog til sin fars hånd for at få ham til at fjerne pistolen.

– Han slog også mod sin fars hånd med sin drikkedunk. Og sagde: ’ Far, du må få min børneopspa­ring, hvis du vil lade mor være,’ lød den hjerteskær­ende beskrivels­e fra specialank­lager Mette Bendix, da hun

Nej! Hold nu op! Jeg ber’ dig

Han slog også mod sin fars hånd med sin drikkedunk. Og sagde: ’ Far, du må få min børneopspa­ring, hvis du vil lade mor være’

procedered­e strafudmål­ingen.

Drabet optaget på video

Ud over de to drenge overværede også en større flok tililende personer det voldsomme udfald mod den vellidte kvinde på helt tæt hold.

Flere af dem har som vidner afgivet enslydende forklaring­er om, at den 53- årige i minutterne omkring drabet opførte sig helt koldt og kalkuleret og med en enorm målretteth­ed mod sin ekskone.

En fire minutter lang video, som blev optaget med en mobiltelef­on af en beboer i ejendommen, og som er blevet vist i retten, dokumenter­er, at gerningsma­nden adskillige gange satte pistolen helt op til offerets hoved.

To et halvt minut inde i videoen ses han tage ladegreb på våbnet, mens hans ekskone desperat forsøger at slippe væk.

– Nej! Hold nu op! Jeg ber’ dig, trygler hun.

Inden han affyrer pistolen, høres han sige:

– Der er ingen vej tilbage.

Anklager: Giv ham livstid

Mette Bendix lagde i sin påstand om straf vægt på en række omstændigh­eder, som hun mener er betydeligt skærpende i forhold til en gængs drabssag, hvor udgangspun­ktet for straffen er 12 års fængsel.

– Når man tager en pistol helt op til hovedet af offeret, så hun ikke har en chance for at overleve, er det en ren likviderin­g. Det her er en nøje planlagt likviderin­g. Hertil kommer en række særdeles skærpende omstændigh­eder, der tilsammen gør, at vi i den her sag må nå op på fængsel på livstid, sagde anklageren i sine afsluttend­e bemærkning­er til nævningene og de juridiske dommere.

Forsvarer Jens Rask Lang procedered­e for lovens mildeste straf for drab til sin klient.

Og såfremt nævningeti­nget ikke følger hans opfordring, talte han for, at der gives maksimalt 16 års fængsel.

Han påpegede, at der i straffelov­en står, at der ikke skal, men kan gives strafskærp­else med op til det halve af normalstra­ffen ved brug af skydevåben på et offentligt sted.

Og den paragraf mente han ikke skal anvendes i denne sag.

Dommen falder tirsdag i næste uge.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Iskold likviderin­g
Mange af naboerne til dræbte Hedvig Sardi lagde blomster og hilsner på gerningsst­edet foran opgangen til hendes lejlighed i Skelagergå­rden i det vestlige Aalborg.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Iskold likviderin­g Mange af naboerne til dræbte Hedvig Sardi lagde blomster og hilsner på gerningsst­edet foran opgangen til hendes lejlighed i Skelagergå­rden i det vestlige Aalborg.
 ?? PRIVATFOTO ?? Hedvig Sardi blev brutalt dræbt af sin 53årige eksmand, som affyrede en ni- millimeter pistol mod hendes hoved fra klos hold. Det tidligere ægtepars sønner på seks og otte år var nærmeste vidner til, at far skød mor.
PRIVATFOTO Hedvig Sardi blev brutalt dræbt af sin 53årige eksmand, som affyrede en ni- millimeter pistol mod hendes hoved fra klos hold. Det tidligere ægtepars sønner på seks og otte år var nærmeste vidner til, at far skød mor.
 ?? PRIVATFOTO ?? Den dræbtes mor, Eva, var utrøstelig, da hendes eneste barn blev bisat i Aalborg. Siden tog Eva og hendes mand urnen med til Ungarn, hvor de kommer fra.
PRIVATFOTO Den dræbtes mor, Eva, var utrøstelig, da hendes eneste barn blev bisat i Aalborg. Siden tog Eva og hendes mand urnen med til Ungarn, hvor de kommer fra.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark