Ekstra Bladet

Advarer om indbrudsbø­lge i varebiler

- EMIL RÜTZOU

Ifølge en ny opgørelse fra forsikring­sselskabet Topdanmark, har der været en stigende tendens til indbrud i varebiler i løbet af de seneste måneder.

Det oplyser forsikring­sselskabet i en pressemedd­elelse.

– Vi oplever, at flere kunder henvender sig om indbrud i varevogne og lastbiler. For håndværker­e er det selvfølgel­ig ærgerligt at komme ud til deres bil og se, at der for eksempel er boret hul i sidedøren, og at typisk dyrt værktøj er blevet stjålet, hvilket kan forsinke deres arbejde, siger Monica Diaz, koncerndir­ektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark.

I 2022 fik Topdanmark over 400 anmeldelse­r om indbrud i varevogne og lastbiler. Det er en stigning på over syv procent i forhold til året før.

– Især på det seneste har der været tale om en decideret indbrudsbø­lge i varevogne og lastbiler. Alene i første kvartal i år har vi registrere­t hele 37 procent flere anmeldelse­r sammenlign­et med samme kvartal 2022. Det er naturligvi­s en ærgerlig tendens, siger Monica Diaz.

Pas på tyven

De mange anmeldelse­r om indbrud i varebiler har fået flere af landets politikred­se til at sætte gang i efterforsk­ning. For eksempel oplyste Nordjyllan­ds Politi i slutningen af marts, at politiet havde modtaget ‘ en del anmeldelse­r’ om indbrud i varebiler, og at tyvene var gået målrettet efter værktøj.

Også på Sjælland har der på det seneste været en række anmeldelse­r om indbrud i varebiler, hvor døre var blevet brudt op, og værktøj var blevet stjålet.

– Noget tyder i øjeblikket på, at fremgangsm­åden i flere af tilfældene er den samme. Vi vil derfor gerne advare om denne indbrudsbø­lge og opfordre kunder til at være ekstra opmærksomm­e på at sikre deres varevogne, værktøj og maskiner bedst muligt, siger Monica Diaz fra Topdanmark.

Stigningen fra 2021 til 2022, som ser ud til at fortsætte i 2023, i antallet af anmeldelse­r om indbrud i varevogne og lastbiler kommer efter en årrække, hvor indbrud i varevogne og lastbiler ellers har været faldende. Opgørelsen fra Topdanmark viser, at der fra 2019 til 2022 er sket et fald på 39 procent.

 ?? FOTO: TOPDANMARK ?? Politiet arbejder på højtryk i øjeblikket.
FOTO: TOPDANMARK Politiet arbejder på højtryk i øjeblikket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark