Ekstra Bladet

DRAK FOR MEGET

Den aarhusians­ke sanger fortæller i nyt interview, at han ikke kunne styre sit forbrug og stadig går til møder i Anonyme Alkoholike­re

- CHRISTIAN MEJDAHL

Selvom han er kendt for sit store smil og gode humør, har det ikke altid været nemt at være Thomas Helmig.

I et nyt interview fortæller hitliste- topperen, at han tidligere har kæmpet med sit forbrug af de våde varer og i dag slet ikke rører alkohol.

– Jeg drak igennem mange år for meget. Aldrig når jeg optrådte, men jeg drak for meget og havde også forsøgt at stoppe, hvor det ikke lykkedes, siger hitmageren til Casper Christense­n og Michael Bertelsen i Viaplay- programmet ’ All Exclusive’ og fortsætter med at forklare, hvorfor han stoppede med at drikke:

Jeg havde svært ved at få proppen i igen, hvis jeg var gået i gang

– Jeg havde svært ved at få proppen i igen, hvis jeg var gået i gang, og for mig var det mest alene. Hvis jeg havde drukket i offentligh­eden og kom hjem og var alene, tog jeg lige en flaske eller to, og jeg kunne mærke, det også blev en belastning for mine omgivelser. Jeg havde ikke kontrollen over det.

Frygtede aviserne

Thomas Helmig fortsætter i programmet med at fortælle, at han valgte at stoppe med at drikke fuldstændi­g og også gik i behandling i Anonyme Alkoholike­re.

– Jeg tænker: ’ Hvorfor fanden gjorde jeg det ikke noget før?’. Det har været virkelig fedt for mig. Det har været en fed beslutning, og så har jeg mødt mange fede mennesker i det, som jeg ikke ville have mødt ellers, og det har jeg været glad for.

Casper Christense­n spørger i forbindels­e med Helmigs behandling i Anonyme Alkoholike­re, om det krævede noget ekstra af sangeren at banke på døren til behandling­stilbuddet, nu hvor han er en af de mest offentlige personer i landet.

Og popprinsen var da også lidt loren ved at kaste sig ud i projektet til en start.

– Jeg tror, det krævede lidt ekstra. Jeg havde en basal nervøsitet for, om det ville stå i aviserne dagen efter. Men jeg gjorde op med mig selv, at hvad så, hvis det stod i aviserne.

Program udskudt

Thomas Helmig afslutter snakken med at fortælle, at han stadig går til møder i ny og næ, ligesom han også har kontakt med en håndfuld på Zoom, hvor de tjekker ind med hinanden hver uge.

Da ’ All Exclusive’ med Mikael Bertelsen og Casper Christense­n løb over skærmen med første sæson i efteråret, var der ét afsnit, som ikke blev vist. Makkerparr­et havde nemlig optaget et afsnit med Thomas Helmig.

Men da Thomas’ søn, Hugo Helmig, på tragisk vis døde, kort tid før udsendelse­n med ’ Malaga’- sangeren skulle have været vist, blev programmet droppet.

Nu får seerne dog mulighed for at komme helt tæt på Helmig, når han interviewe­s af Casper Christense­n i programmet­s anden sæson, der havde premiere på Viaplay i går.

Og der kommer et par sandheder på bordet, når den garvede komiker interviewe­r den garvede musiker.

I sæson to af ’ All Exclusive’ skal også de to skuespille­re Paprika Steen og Ulrich Thomsen samt den danske landsholds­målmand Kasper Schmeichel udsættes for Christense­n og Bertelsens interviewe­ksperiment til gavn for seerne.

Hvorfor fanden gjorde jeg det ikke noget før?

Jeg gjorde op med mig selv, at hvad så, hvis det stod i aviserne

 ?? MIRIAM DALSGAARD FOTO: ?? Thomas Helmig fortæller i programmet, at han ofte har drukket ’et par flasker’ alene. Men han understreg­er, at han aldrig har drukket, når han har optrådt.
MIRIAM DALSGAARD FOTO: Thomas Helmig fortæller i programmet, at han ofte har drukket ’et par flasker’ alene. Men han understreg­er, at han aldrig har drukket, når han har optrådt.
 ?? FOTO: VIAPLAY GROUP/ PR- FOTO ?? Thomas Helmig er blevet interviewe­t i et døgn af Casper Christense­n, og det kan nu opleves i Viaplay- programmet ’All Exclusive’.
FOTO: VIAPLAY GROUP/ PR- FOTO Thomas Helmig er blevet interviewe­t i et døgn af Casper Christense­n, og det kan nu opleves i Viaplay- programmet ’All Exclusive’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark