Ekstra Bladet

Ønsker ham død

-

– Den mand fortjener ikke at leve.

Ordene er uforsonlig­e. Men de kommer også fra en kvinde, der mistede sit mest dyrebare, da hendes eneste barn, 41- årige Hedvig Blanka Sardi, blev likvideret af sin eksmand og far til deres to fælles børn.

Tirsdag blev han kendt skyldig i drabet, der skete 17. september 2021 foran opgangen til hendes og børnenes lejlighed på Skelagerve­j i det vestlige Aalborg. Eksmanden hævede en skarpladt ni- millimeter pistol, satte mundingen mod hendes højre kind og trykkede på aftrækkere­n.

Anklageren kræver ham idømt fængsel på livstid, mens forsvarere­n beder om lovens mildeste straf og maksimalt 16 års fængsel. Dommen afsiges tirsdag.

– Jeg er så ked af det. Koster det kun 16 års fængsel at tage et menneskeli­v? En mor. En datter. Den mand fortjener ikke at leve. Jeg ville ønske, at han var død.

– Vores liv kan aldrig blive normalt igen, siger Eva, der bor i Ungarn.

Hun beskriver sin datter som en intelligen­t og empatisk kvinde, der arbejdede som farmaceut og talte fem sprog. Engelsk, tysk, rumænsk og ungarsk og dansk, efter at den ungarske kvinde kom her til Danmark.

Hedvig boede sammen med familien i Rumænien, da hun mødte sin senere drabsmand på internette­t i 2011 og kort efter besluttede at flytte op til ham i Hvide Sande i Danmark.

De fik to drenge, der senere blev nærmeste vidner til drabet. De var bare seks og otte år, og den ældre forsøgte flere gange at slå til sin fars hånd for at få ham til at fjerne pistolen fra moren og sagde desperat: ’ Far, du må få min børneopspa­ring, hvis du vil lade mor være.’

I drabsmande­ns sidste ord i retten bad han om en dom, der tog hensyn til Hedvigs efterladte. ’ Vores børn. Mine Børn,’ som den bosnisk- fødte far til i alt fem børn sagde.

Men det har Eva ikke meget til overs for. Hun siger, at han aldrig har taget vare på drengene.

– Hvis han havde gjort det, ville han aldrig have ønsket at dræbe deres mor, fastslår hun.

Da Hedvigs far afgav forklaring i retten, sagde han hulkende til dommerne og nævningene: ’ I skal vide, at hans handling har traumatise­ret to børn for resten af deres liv.’

På tirsdag får de så vished om, hvilken straf deres datters morder får.

 ?? PRIVATFOTO ?? Hedvig Blanka Sardi mødte sin senere drabsmand på internette­t. Men flere år senere endte han med at tage livet fra hende.
PRIVATFOTO Hedvig Blanka Sardi mødte sin senere drabsmand på internette­t. Men flere år senere endte han med at tage livet fra hende.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Her viser Eva hendes datters bryllupsbi­llede. På det tidspunkt vidste hun ikke, at hun ikke giftede sig til lykke, men at ægtemanden senere skulle tage hendes liv.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Her viser Eva hendes datters bryllupsbi­llede. På det tidspunkt vidste hun ikke, at hun ikke giftede sig til lykke, men at ægtemanden senere skulle tage hendes liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark