Ekstra Bladet

Diplomater: Mette F. er en seriøs kandidat

- JONAS SAHL

Snakken om Mette Frederikse­ns fremtid som mulig generalsek­retær for Nato får nyt krudt.

Det anerkendte politiske nørde- medie Politico citerer nu anonyme diplomatis­ke kilder for, at statsminis­teren er ’seriøst’ i spil til topposten.

– Jeg tror, hun er en seriøs kandidat, siger en ’vestlig diplomat’ til mediet.

En diplomat fra et centraleur­opæisk land udtaler:

– Hun bliver i den grad seriøst overvejet blandt et antal store allierede, siger kilden.

Udtalelser­ne illustrere­r, hvordan snakken om Mette Frederikse­ns kandidatur er kommet ud over de skandinavi­ske landegræns­er.

’ Et fantastisk job’

Hidtil har Mette Frederikse­ns mulige kandidatur været omtalt i norske og danske medier, herunder Ekstra Bladet, mens udenlandsk­e medier har koncentrer­et sig om andre kandidater.

Det drejer sig om blandt andre Estlands premiermin­ister, Kaja Kallas, hollandske Mark Rutte, EUspids Ursula von der Leyen samt den britiske forsvarsmi­nister, Ben Wallace.

Sidstnævnt­e er den eneste, som åbent lægger billet ind på jobbet.

– Det er et fantastisk job, sagde han i sidste uge til det tyske nyhedsbure­au DPA.

Det russiske medie Sputnik citerer i dag også en diplomatis­k kilde for, at Mette Frederikse­n er i spil, men her er troværdigh­eden noget mere tvivlsom.

Får næring af Biden

Spekulatio­nerne om Mette Frederikse­n har fået ny næring af annoncerin­gen af hendes besøg hos USA’s præsident, Joe Biden, i Washington 5. juni.

Statsminis­ter afviser dog, at hun ’ går efter nogle poster’. Det har hun sagt ifølge Ritzau.

– Jeg er inviteret til at besøge præsident Biden, og det glæder jeg mig til, sagde hun onsdag eftermidda­g til pressen.

– Jeg går ud fra, at vi kommer til at diskutere Vilnius ( Nato- topmøde i juli, red.), men jeg har ikke en ansøgning med om et andet job end at være statsminis­ter i Danmark.

I Socialdemo­kratiet har al den snak om Nato og chefens mulige exit givet anledning til summen og brummen på den helt store klinge.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Mette Frederikse­n påstår, at hun ikke er kandidat til Nato- jobbet. Det er der mange andre, der påstår, at hun er.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Mette Frederikse­n påstår, at hun ikke er kandidat til Nato- jobbet. Det er der mange andre, der påstår, at hun er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark