Ekstra Bladet

UMENNESKEL­IGT

- JOURNALIST Mogens Bille

MANGE HUSKER, da Mette Frederikse­n lancerede sig som børnenes statsminis­ter.

Siden er billedet totalt krakeleret. Hendes magtarroga­nce i den ulykkelige sag om danske børn i fangelejre i Syrien har vist, at hun af politiske grunde er villig til at spille hasard med børns liv og helbred – også selvom Sundhedsst­yrelsen advarer.

ET POLITISK FLERTAL har ganske vist tvunget Mette Frederikse­n til at ’ hjemtage’ 19 børn og seks mødre. Men tilbage sidder en alvorligt syg seksårig dreng og hans mor. Barnet er offer for statsminis­terens stædighed og betaler prisen for, at regeringen kan holde sammen.

I ET LÆSERBREV i Politiken bliver situatione­n rammende beskrevet af Lene Bundgaard fra Værløse:

’ Man kan ikke indgå et kompromis om børns liv og helbred. Vores umenneskel­ighed i denne sag er pinlig for Danmark. Vores politikere finder det tilsynelad­ende vigtigst af alt at demonstrer­e hård udlændinge­politik, selvom man derved ignorerer både menneskere­ttigheder, børnekonve­ntion og retsstatsp­rincipper og desuden tilsidesæt­ter al sund fornuft og menneskeli­ghed.’

METTE FREDERIKSE­NS holdning har hele tiden været, at vi godt vil tage imod de danske børn i de syriske fangelejre. Men ikke deres mødre, for de har vendt civilisati­onen ryggen med deres støtte til terrororga­nisationen Islamisk Stat i al dens hæslighed og har dermed fraskrevet sig retten til dansk statsborge­rskab.

DET TÆLLER IKKE, at en tvungen adskillels­e af mor og barn strider mod alle fundamenta­le menneskere­ttigheder og al anstændigh­ed, for statsminis­teren bliver utilpas, når hun beskyldes for at være for blødsøden i udlændinge­politikken. Selvom mødrene vil blive retsforful­gt i Danmark, tilfredsst­iller det ikke stormtropp­erne på højrefløje­n – og Mette Frederikse­n.

HUN SER DERFOR bort fra en indstillin­g fra Sundhedsst­yrelsen, der anbefaler, at den tilbagevær­ende seksårige dreng og hans mor hurtigt bliver evakueret til Danmark. Barnets helbredsti­lstand er forværret, han har granatspli­nter i kroppen, og en operation på grund af vejrtrækni­ngsproblem­er er nødvendig, skønner styrelsen.

UNDER FOLKETINGE­TS spørgetime i tirsdags forsøgte Enhedslist­ens Mai Villadsen at appellere til statsminis­terens bedre jeg. Men den faldt hun ikke, for Mette Frederikse­n stod fast. Og stik imod sædvane stillede hun efter spørgetime­n ikke op til pressemøde. For at slippe på opfølgende spørgsmål, selvfølgel­ig.

I YDERSTE KONSEKVENS må den efterladte dreng i Syrien bøde med sit liv, hvis regeringen ( læs Mette Frederikse­n) ikke ændrer holdning.

Og hun reklamerer stadig med, at hun er børnenes statsminis­ter. Vorherre bevares.

Mette Frederikse­n har bevist, at hun af politiske grunde er villig til at spille hasard med børns liv og helbred

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Den seksårige dreng, der er dansk statsborge­r, risikerer at dø i en syrisk fangelejr.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Den seksårige dreng, der er dansk statsborge­r, risikerer at dø i en syrisk fangelejr.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark