Ekstra Bladet

Vejen er banet

- HANS CHRISTIAN BLØND

Om lidt gå det løs i French Open.

Lodtræknin­gen for mændenes turnering fanst sted i går, og kigger man på den med dansk perspektiv, ser det rigtig håbefuldt ud for Holger Rune.

Det mener Eurosports tenniseksp­ert Michael Mortensen.

– Det er en lodtræknin­g med potentiale for Holger.

– Han kommer til Roland Garros med så meget selvtillid, og han er den spiller, der har vundet flest kampe på grus ( i år, red.). Så han er et sted, hvor vi kan være meget fortrolige med, at han opnår et stort resultat.

’ Kan se hård ud’

I første kamp skal Holger Rune møde amerikansk­e Christophe­r Eubanks, men Michael Mortensen ser generelt Holgers to første kampe som en god mulighed for, at lade danskeren spille sig ind turneringe­n og skabe selvtillid.

Kigger man frem i lodtræknin­gen, står den danske tennisstje­rne til gengæld over for nogle meget interessan­te dueller.

Her kan han blandt andre møde verdens nummer ni, Taylor Fritz, i ottendedel­sfinalen, norske Casper Ruud i kvartfinal­en og russiske Daniil Medvedev i semifinale­n.

Det er en lodtræknin­g med potentiale

– På papiret kan lodtræknin­gen godt se meget hård ud med Fritz, Ruud, Medvedev også måske Djokovic eller Alcaraz. Men det er spillere, som vi ved, han kan besejre.

Rivaler i vente

Når Ruud og Medvedev nævnes, ringer der måske en klokke hos de danske tennisfans.

Begge modstander­e mødte Rune nemlig ganske nyligt i Italia Open, hvor Holger Rune vandt over Casper Ruud i semifinale­n, men senere tabte mod Medvedev i dysten om trofæet.

Michael Mortensen hæver den mulige semifinale mod russiske Medvedev som Runes største udfordring.

– Medvedev har indtil videre spillet flot på grus, og han kommer også til Paris med masser af selvtillid. Og så vandt han jo over

Holger i Rom. Så det bliver en rigtig svær kamp.

Han fremhæver også Taylor Fritz som en spændende udfordring. Med den detalje at amerikaner­en er den eneste aktør i verdens top- 10, som Rune endnu ikke har besejret.

Dobbelt danskerdrø­m

Men der er god grund til at tro, at Rune får sat flueben i det regnskab også, mener Mortensen.

– De har både spillet med og mod hinanden. Så han har lært at læse ham og hans kropssprog. Og selvom Taylor Fritz er god på grus, så er han ingen klippe.

Og som historikke­n har vist med al tydelighed:

– Der er ikke spillere, som han ikke kan besejre. Han har jo slået dem alle sammen, påpeger Mortensen.

Også danske Clara Tauson står til at kunne deltage i årets French Open.

Det kræver dog først, at hun fredag besejrer svenske Mirjam Bjorklund i den afsluttend­e kamp om billetten til hovedturne­ringen..

 ?? FOTO: FILIPPO MONTEFORTE/ RITZAU SCANPIX ?? Ifølge Michael Mortensen er Daniil Medvedev Holgers største udfordring på vejen mod en finale. De mødtes så sent som i søndags, hvor Medvedev tog sejren i finalen i Rom.
FOTO: FILIPPO MONTEFORTE/ RITZAU SCANPIX Ifølge Michael Mortensen er Daniil Medvedev Holgers største udfordring på vejen mod en finale. De mødtes så sent som i søndags, hvor Medvedev tog sejren i finalen i Rom.
 ?? FOTO: ALEKSANDRA SZMIGIEL/ RITZAU SCANPIX ?? Casper Ruud måtte vinke farvel til ATP Rom, efter Rune slog ham ud.
FOTO: ALEKSANDRA SZMIGIEL/ RITZAU SCANPIX Casper Ruud måtte vinke farvel til ATP Rom, efter Rune slog ham ud.
 ?? FOTO: MATTHEW STOCKMAN/ RITZAU SCANPIX ?? Taylor Fritz er den eneste i top-10, som Rune ikke har besejret.
FOTO: MATTHEW STOCKMAN/ RITZAU SCANPIX Taylor Fritz er den eneste i top-10, som Rune ikke har besejret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark