Ekstra Bladet

FAR FIK ALDRIG RESPEKTEN

ARVTAGEREN: Bettina Palle mener ikke, at hendes far – den legendaris­ke boksepromo­ter Mogens Palle – fik den anerkendel­se, han fortjente i Danmark

- MADS GLENN WEHLAST

De fleste mennesker ville befinde sig i noget af en livskrise, hvis de inden for en periode på to et halvt år mistede både deres far og mor.

Det er – uanset forældres alder – et hårdt slag, når man er enebarn og har levet i en lille familie med meget tætte bånd.

For sådan har virkelighe­den været for Bettina Palle, der i begyndelse­n af 2020 måtte sige farvel til sin mor, Lis, der døde efter flere år med Alzheimers. I august 2022 døde hendes far, Mogens Palle, efter års sygdomskam­p.

– Min far fik en cancerdiag­nose i januar 2020, og en måned senere døde min mor efter et langvarigt og trist forløb.

– Jeg vil ikke sige, jeg står i en livskrise, men ja, det har været ekstremt hårdt, hvad jeg har været igennem de seneste år, siger Bettina Palle.

Skulle ikke på plejehjem

Hun valgte selv at passe sin far i det lange sygdomsfor­løb. Han boede på sofaen hos hende på Frederiksb­erg gennem mere end to år.

– Jeg havde oplevet min mor på et plejehjem. Det skulle min far ikke gennemleve, så jeg passede ham døgnet rundt og kørte ham til alle undersøgel­ser på hospitalet. Det sled på kræfterne, men jeg ville gøre det igen, siger Bettina Palle, der ikke sådan lige glemmer oplevelser­ne fra moderens plejehjems­ophold.

– Hun havde Alzheimers, og der gik for lang tid, før hun fik hjælp. På plejehjemm­et fungerede det ikke særlig godt. Hun stak af, og jeg fandt ud af, hun var væk, før plejehjemm­et gjorde. Det var ingen god oplevelse, så jeg ville ikke byde min far at havne på et plejehjem, fordi han stadig var knivskarp i hovedet, forklarer hun.

Oplært af far

Bettina Palle er født ind i boksningen med en far, der gennem otte årtier har arrangeret profession­elle boksestævn­er i Danmark.

Siden begyndelse­n af 1990’ erne har hun været en del af forretning­en. Og den skal nu køres videre i fars ånd, men på Bettina Palles helt egen måde.

Det har altid været hende, der har stået for alt det praktiske. Rejst ud til kongresser og ordnet alt i kulisserne. Nu står hun på egne ben og skal løse alle problemern­e selv. Der er ingen at spørge til råds.

– Jeg har stået længe i

Det har været ekstremt hårdt, hvad jeg har været igennem

lære og er godt oplært, siger hun med et skævt smil.

Hun befinder sig i en verden, hvor det handler om at være knivskarp, ellers bliver du med sikkerhed snydt.

– Vi har samarbejde­t med mange flinke, men også en del ubehagelig­e mennesker. Lad mig sige det sådan: Det har aldrig været kedeligt. Man skal virkelig være helt på mærkerne, forklarer Bettina Palle.

Savner anerkendel­se

Mens Mogens Palle havde sin helt egen facon, har man ikke fornærmet nogen ved at sige, at Bettina Palle er lidt mere rummelig som menneske.

– Det stævne, vi holder fredag ( i aften, red.) i Royal Arena, bliver en slags hyldest til min far. For det fortjener han.

– Jeg synes virkelig ikke, min far har fået den anerkendel­se og respekt, han fortjente i Danmark. På nogle punkter er han blevet behandlet lidt tarveligt, når man tænker på, at han har lavet noget helt unikt i et lille land som Danmark.

– Han er langt mere respektere­t i udlandet. Og det er selvfølgel­ig lidt ærgerligt, siger Bettina Palle.

Mogens Palle nåede internatio­nal anerkendel­se som medlem af Internatio­nal Boxing Hall of Fame samt en ærespris hos EBU, den europæiske bokseunion.

– Til efteråret har jeg haft bokse- og promotorli­cens i 25 år. Jeg gør ikke det her på grund af økonomien, men mit mål med at drive boksningen videre er naturligvi­s, at forretning­en skal kunne køre rundt, påpeger hun.

Jeg passede ham døgnet rundt

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Fører stafetten videre
– Jeg har besluttet at køre bokseforre­tningen videre. Det sker i min fars ånd, siger Bettina Palle, der har fået aftale med Royal Arena og Pluto TV.
FOTO: JONAS OLUFSON Fører stafetten videre – Jeg har besluttet at køre bokseforre­tningen videre. Det sker i min fars ånd, siger Bettina Palle, der har fået aftale med Royal Arena og Pluto TV.
 ?? FOTO: MOGENS FLINT ?? Mogens Palle fulgte altid kampene ude fra et baglokale. Her ses han sammen med sin datter, Bettina, og Brian Nielsen, der var med til at arrangere stævnerne, da Mogens Palle gjorde comeback i 2015.
FOTO: MOGENS FLINT Mogens Palle fulgte altid kampene ude fra et baglokale. Her ses han sammen med sin datter, Bettina, og Brian Nielsen, der var med til at arrangere stævnerne, da Mogens Palle gjorde comeback i 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark