Ekstra Bladet

Skandalera­mte Brian Mørk fik en lærestreg

- ALEXANDER WØHLK

Der var ikke mange, der var på den skandalera­mte komiker Brian Mørks hold, da han offentligt ytrede sin mening om Naser Khadersage­n tilbage i 2021. Tilråb som ’victimblam­er’, ’ racist’ og ’ transfob’ huserede vanligt i kommentars­poret og indbakken på komikerens sociale medier.

Men selvom mange ville trække følehornen­e til sig, når der bliver kaldt til angreb fra folkedomst­olen i den offentlige debat, så holdt Brian Mørk stand.

Men ovenpå en undskyldni­ng fra en af dem, der endte med at råbe allerhøjes­t på de sociale medier, har den shitstorms­ramte komiker fået et andet syn på tingene.

’Jeg vil gerne undskylde for de diskussion­er, hvor det ikke er lykkedes mig at holde mig helt sober eller på måtten. Jeg har nogle gange svaret nogle ting, hvor jeg efterfølge­nde har tænkt: ‘Øv, der ville jeg ønske, at jeg bare havde taget the high road,’ siger Brian Mørk til Zetland, der både har snakket med komikeren og Charlotte Birk, hvis oprindelig­e modsvar til Mørks kontrovers­ielle tweet hurtigt tog fart på de sociale medier.

I artiklen løfter Brian Mørk sløret for, at han havde flere forskellig­e tilgange oppe at vende til den shitstorm, der ramte ham med flere tusind kilometer i timen.

Hårdt ramt

På bagkant ville han gerne have sagt noget andet, end han gjorde.

Men i situatione­n, hvor han trykkede på opslagsaft­rækkeren, tænkte han ikke yderligere over, hvad opslaget kunne have af efterspil. For det var egentlig ikke noget nyt, at komikeren luftede sin utilfredsh­ed for sine Twitterføl­gere.

Selvom tweetet ramte skævt for mange af dem, der læste komikerens reaktion på affæren, der endte med af fælde den tidligere folketings­politiker Naser Khader, så gik efterspill­et hårdt ud over Mørks levebrød som komiker, hans børn og hans mentale helbred.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Brian Mørk løb panden mod folkedomst­olsmuren, da han skrev sit kontrovers­ielle tweet i 2021.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Brian Mørk løb panden mod folkedomst­olsmuren, da han skrev sit kontrovers­ielle tweet i 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark