Ekstra Bladet

Den nordjyske troubadour

- ALLAN LYKKE redaktione­n@ eb.dk

Haneren af landets fineste sangskrive­res k rivere og har u underholdt på værtshuse og senere senstørre lokalitete­r kaliteter siden 70’erne.e

Nu gør han klart i ludvaludva­lg tesommerko­ncerter, koncerter, mens dertil efteråret ef telæg ges op til et større genhør med ttroubadou­ren fra Nordjyllan­d, der til daglidagli­g bor i Aarhus

1 Udramatisk dramatisk brud

Allan Olsen Olsen og og ekskæreste­n ekskæreste­n Misja Misja Blix har ar været været gode gode til til at at gå gå fra fra hin- hinanden. n. Hun Hun er er fortsat fortsat hans hans manager manager og samtidig mtidig mor mor til til hans hans søn, søn, Marco, Marco, og hun n bragte bragte også også papsønnen papsønnen Felix Felix ind i forholdet. orholdet.

Bruddet ddet har har været været udramatisk. udramatisk. □n □n overgang ang boede boede hun hun i i lejlighede­n lejlighede­n un- under trubaduren ubaduren med med sin sin nye nye mand. mand. □n □n anden n gang gang var var de de i i Thailand Thailand i i syv syv måneder der og og deltes deltes så så om om børnene børnene en en uge ad d gangen. gangen.

– Man an må må jo jo finde finde ud ud af af det, det, fortal- fortalte Allan an Olsen Olsen i i 2015 2015 til til Femina. Femina.

2 Te- mand

Danmark ark er er et et kaffeland, kaffeland, erkender erkender Allan Allan Olsen i i et et interview interview med med □uroman. □uroman.

Det gælder gælder dog dog ikke ikke for for ham ham selv. selv. Hans hjem hjem er er tørlagt tørlagt for for kaffe. kaffe. Til Til gen- gengæld er er han han te- te- mand mand om om en en hals hals og og rejser ingen ingen steder steder uden uden sin sin egen egen fo- foretrukne ne af af slagsen. slagsen.

– Jeg g vil vil gerne gerne være være sikker sikker på at kunne kunne få få noget noget ordentligt tligt te, te, siger han. han.

3 Av, av, av – dyrt torskegild­e

❘ 80’erne var Allan Olsen militærnæg­ter og havde i den periode kun ét spillejob. Og det blev ovenikøbet aflyst. Som kompensati­on skrev han under på at have modtaget 500 kroner i transportp­enge.

Det skulle han aldrig have gjort, erkendte han i radioprogr­ammet ’ Café Hack’.

Sangeren blev indkaldt til torskegild­e og blev bedt om at bevise, at han ikke havde haft arbejde i det år.

– Det er svært at bevise, at man ikke har tjent penge, selvom man ikke har tjent nogen.

Sagen endte med et skattesmæk på omkring 50.000 kroner. Siden har en revisor holdt styr på økonomien.

4 De forbudte tændstikke­r

Reglerne for de tre børn på husmandsst­edet i Grønholt lidt uden for Frederiksh­avn, hvor Allan Olsen og hans to søskende voksede op med forældrene og bedstefade­ren, var overskueli­ge.

’ Hold jer fra hesten, roehakkere­n, tærskeværk­et – og tændstikke­rne.’

□n sommerdag fandt Allan dog en æske tændstikke­r på loftet og begav sig uset ud på stubmarken og udså sig et par strå, han ville sætte ild til. ❘ løbet af ingen tid stod halmstakke­n i flammer.

’Aln, hvad ska’ køerne nu leve af til vinter,’ lød bedstefade­rens kommentar til det brødebetyn­gede barnebarn. 5 Veto mmod biografi biogra

Ud Ud over over at at være væ musiker kan kan Allan Allan Olsen Olse også kalde de sig sig forfatter. forfatte Hans erindringe­r dringer er er udkommet udk i to bind, bind, ’ ’ Tilfældigt Tilfældi strejfet’ og ’ ’Laksetrapp Laksetrapp­en’.

Men Men inden han selv selv satte sa sig til tasterne, sterne, havde journalist nalist Dan Da Philipsen skrevet skrevet en en biografi, bio som Allan Allan Olsen Olsen dog d var så utilfreds utilfreds med, med, at han nedlagde lagde veto veto mod mo at udsende de den. den.

– – Det Det var var selvfølgel­ig se dramatisk, dramatisk, for for den var solgt solgt til til boghandler­ne. bogha Der var var ikke ikke andet andet at gøre, end at at jeg jeg tilbød tilbød forlaget fo og Dan, Dan, at at jeg jeg skrev sk den om, sagde sagde han han til til Fyens.dk, da ’ ’Tilfældigt Tilfældigt strejfet’ stre udkom.

 ?? ARKIVFOTO: PER LANGE ??
ARKIVFOTO: PER LANGE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark