Ekstra Bladet

GIK AMOK PÅ TWITTER

ØRERNE I MESSER- MASKINEN: Morten Messerschm­idt har hen over pinsen været flittigt ude med riven på Twitter mod både røde og blå

- LASSE EGERIS

’ Liberale mimoser’ og ’ begrundet mistanke’ om økonomisk svindel i Enhedslist­en.

DF- formand Morten Messerschm­idt boltrede sig på Twitter søndag aften og i går formiddag, hvor høj som lav fik både bredsider og udokumente­rede anklager fra partiforma­nden.

Både på sin egen profil – og særligt på andres opslag – har han nemlig kastet sig ud i et sandt maraton af bidske svar og svinere, viser en gennemgang af Messerschm­idts seneste svar og opslag.

Her fik LA’s folketings­medlem Lars Christian Brask ørerne i Messer- maskinen, da han postede et billede fra Ristorante da Ivo i Venedig, som man alene kan komme til via båd. Et sted, der er kendt for at huse prominente personer som for eksempel George Clooney.

’ Hvis det er godt nok for George Clooney, så er det også for os,’ skrev Brask.

’ Det er jo ikke første gang, du er på mere end dybt vand,’ svarede Messerschm­idt.

’ Sidst var midt i Stillehave­t,’ fulgte LA’eren op.

Den opfattelse delte Messerschm­idt dog ikke helt.

’ Som jeg husker det, har det været en rimelig permanent tilstand, når du befandt dig i folketings­salen,’ lød det fra Messerschm­idt.

Reagerer på sviner

Ekstra Bladet har talt med Lars Christian Brask om udbruddet, som han kalder ’ uklædeligt, uværdigt og overrasken­de’.

– Hvad synes du om sådan et angreb sat ind fra en folketings­kollega?

– Det er fair nok, hvis det er en sag, man går efter. Men her er det personen snarere end bolden. Jeg er en tidligere leder fra erhvervsli­vet og går meget op i, hvordan man behandler sine medarbejde­re, så med den opdragelse i bagagen synes jeg bestemt, at det er en helt forkert måde at gøre tingene på.

– Derudover er han også markant senior i forhold til mig og folketings­erfaring. Han er desuden også partileder, og jeg synes, at det er uklædeligt, at en leder af et parti på den måde går efter en fodsoldat. Det havde jeg ikke selv gjort, siger Brask.

Brask mener heller ikke, at Messerschm­idt just fremstår som et godt forbillede for ’ resten af folket’ i sin Twitter- tour de force.

Samtidig understreg­er han, at der ikke går noget uvenskab forud for kontrovers­en.

– Det er en uskik, når vi som politikere bør være forbillede­r for resten af folket. Taler vi sådan til hinanden og opfører os på den måde over for hinanden, så synes jeg, at man mister noget respekt og værdighed, lyder dommen fra LA’ eren.

Det er fair nok, hvis det er en sag, man går efter. Men her er det personen snarere end bolden

 ?? FOTO: JENS DRESLING/ POLFOTO ?? Morten Messerschm­idt var flittig på tasterne søndag aften og ud på mandagen.
FOTO: JENS DRESLING/ POLFOTO Morten Messerschm­idt var flittig på tasterne søndag aften og ud på mandagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark