Ekstra Bladet

FEDTE- FREDERIKSE­N

- Asger Juhl CHEFREDAKT­ØR

METTE FREDERIKSE­N er i gang med at køre sig selv i stilling til et job i Nato. Det tyder alt på.

Det er en kedelig tendens, at danske statsminis­tre knap nok har sat tandbørste­n ind i Statsminis­teriet, før de vil videre. Fogh gjorde det. Der var vedholdend­e rygter om, at Thorning prøvede.

Og nu er Frederikse­n øjensynlig­t i gang med det samme. Det beviser, at politik er blevet en karriere. Højere løn og prestige driver de folkevalgt­e væk fra den egentlige opgave: at forbedre livet for danskerne.

DE ANSETE internatio­nale medier Reuters og Politico nævner nu Mette Frederikse­n som en af de absolutte favoritter til at overtage posten som generalsek­retær i Nato, når tjansen bliver ledig til efteråret. Selv siger hun, at hun ikke er kandidat til posten. Fogh sagde det samme.

Ekstra Bladet er efterhånde­n overbevist om, at Mette Frederikse­n i virkelighe­den drømmer om at sidde bag et stort mahogniskr­ivebord i Natos hovedkvart­er i Bruxelles meget snart. Derfor har hun indledt en fedte- kampagne:

PLUDSELIG LYKØNSKER hun Erdogan, som er en nøglefigur i Nato, med valgsejren i det tyrkiske præsidentv­alg, selvom han har diktatoris­ke tilbøjelig­heder.

Pludselig skal hun til Washington og mødes med gamle Biden.

Pludselig har hun med en lidt for smart regnskabsf­inte sørget for at leve op til Natos krav om at bruge to procent af bruttonati­onalproduk­tet på Forsvaret. De penge, som vi donerer til Ukraine, bogføres nu som forsvarsud­gifter. Vupti.

Som med et trylleslag ser det ud, som om Danmark bruger mange flere penge på militæret.

ALT DETTE får Frederikse­n til at fremstå som en duks i Nato. Hun er venlig, pligtopfyl­dende og fedter for læreren.

Det er jo egentlig pinligt, at vores statsminis­ter ikke er tilfreds med sit job. Men der er også positive sider ved det.

DEN MEST ÅBENLYSE er, at Mette Frederikse­n ikke længere skal være statsminis­ter. Hun har vist en uhørt magtarroga­nce flere gange – både i minksagen, men også i skandalen om store bededag, hvor hun ikke nævnte sine skumle planer om at fjerne fridagen, mens valget stod på.

Så helt skidt er det ikke, hvis Mette tager til Nato.

Hun er venlig, pligtopfyl­dende og fedter for læreren

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Alt tyder ifølge dagens leder på, at Mette Frederikse­n er ved at køre sig selv i stilling til et Nato- job.
FOTO: RITZAU SCANPIX Alt tyder ifølge dagens leder på, at Mette Frederikse­n er ved at køre sig selv i stilling til et Nato- job.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark