Ekstra Bladet

MODSIGER LØKKE

MISLYDE I REGERINGEN: Det vækker undren i Venstre, at Løkke har behov for at deltage i en negativ fortælling om regeringen. Ordfører finder den ’besynderli­g’

- JONAS SAHL FOTO: JONATHAN DAMSLUND

Lars Løkke har været vaks ved havelågen. Så kender man ham igen.

Men denne gang har han alligevel været lige lovligt løssluppen.

Sådan er opfattelse­n i hvert fald i Venstre, hvor den politiske ordfører, Torsten Schack Pedersen, nu har brug for at slå sit partis holdning fast.

– Hvad læser du ind i de ting, Løkke siger?

– Udlægninge­n af, at regeringen ikke udretter noget, er besynderli­g. Det er to- tre uger siden, at diskussion­en gik på, at alting gik for hurtigt herinde på Christians­borg. Så det virker besynderli­gt, siger han til Ekstra Bladet.

Han reagerer på udtalelser, som Lars Løkke kom

med i Politiken under en rejse til Ukraine.

– Jeg synes, at vi viser rigtig gode takter, men det hele afhænger af, om vi kan holde ambitionsn­iveauet højt, sagde Løkke.

– Det betyder måske også noget, at jeg lige om lidt fylder 60. Så bliver man nok lidt mere utålmodig.

Snakken om bålet

I Venstre er man frustreret over, at udenrigsmi­nisteren bærer brænde til en fortælling omkring lejrbålet om, at regeringen­s arbejde sander til.

Løkkes udtalelser har blandt andet ført til en artikel om utålmodigh­eden i Berlingske, som både Venstre- folk og socialdemo­krater finder mildt sagt træls, fordi Løkkes udtalelser giver grobund for en forfaldsfo­rtælling om regeringen.

Fra S- og M- lejrene lyder der en erkendelse af, at regeringen nogle gange har haft et for langt aftræk, men set i lyset af partiernes forskellig­heder går det faktisk ganske fint. Og derfor irriterer Lars Løkkes

Udlægninge­n af, at regeringen ikke udretter noget, er besynderli­g

bidrag til narrativet

– Det er mærkeligt at sige, at vi ikke får noget fra hånden, påpeger Torsten Schack og opridser resultater­ne:

Arbejdsudb­uddet er øget med 29.000. Det er ifølge Vordførere­n fem gange så meget som de foregående to regeringer på syv år. Skatten er blevet sat ned, Forsvaret er løftet med 150 milliarder kroner, SU- reform, psykiatrip­lan, internatio­nal arbejdskra­ft og kontanthjæ­lps reform.

– Så du deler ikke Lars Løkkes utålmodigh­ed?

– Lars Løkke må komme med sin beskrivels­e. Han er nok bedre til at komme med sin vurdering. Men i Venstre er vi optagede af, at vi kommer i mål. Vi synes, vi har leveret mange ting. Vi er klar til at fortsætte det høje tempo.

– Løkke udtrykker bekymring for ambitionsn­iveauet.

Men der ser I forskellig­t på tingene?

– Resultatli­sten fra de seneste 13- 14 måneder er ganske imponerend­e. Der HAR været højt tempo. Og det er der brug for, når man har høje ambitioner for Danmark, lyder det fra V- ordføreren.

 ?? ?? Irriteret
Torsten Schack er træt af fortælling­en om, at regeringen­s arbejde sander til. Han mener, at resultater­ne taler for sig selv.
Irriteret Torsten Schack er træt af fortælling­en om, at regeringen­s arbejde sander til. Han mener, at resultater­ne taler for sig selv.
 ?? FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX ?? Lars Løkkes udtalelser til Politiken er ikke faldet i god jord hos Torsten Schack Pedersen.
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX Lars Løkkes udtalelser til Politiken er ikke faldet i god jord hos Torsten Schack Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark