Ekstra Bladet

FIK BØRNENE FJERNET

MANGEÅRIGT ALKOHOLMIS­BRUG: Den 53-årige slagter fra Randers, der er sigtet for nytårsdrab­et på den prostituer­ede Hanne With i 1990, har haft et hårdt og turbulent liv

- CECILIE ERLAND PER MATHIESSEN ANDREAS MUNK

Et liv præget af mangeårigt druk og kaos kendetegne­r ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r den 53- årige, der onsdag blev varetægtsf­ængslet og sigtet for nytårsnat 1990 at have dræbt den 23- årige narkoprost­ituerede Hanne With med en skruetrækk­er og en kniv.

I retten kom det frem, at den sigtede tog hul på en kriminel løbebane i årene omkring drabet – og ifølge Ekstra Bladets research fortsatte problemern­e for den jyske slagter i årtierne efter, Hanne With mødte sin morder.

Han fik flere biologiske børn, og det er netop biologi i form af dna fra en af hans sønner, som nu ifølge sigtelsen forbinder ham til gerningsst­edet.

Ved hjælp af ny teknologi har politiet nemlig ifølge sigtelsen fået et gennembrud og identifice­ret den 53- årige slagteriar­bejder fra Randers – gennem dnaregistr­et.

Den biologiske forbindels­e

Undergrund­lovs forhøret blev det dokumenter­et, at det var dna- match fra den 53- åriges biologiske søn, der havde fået politiet på sporet af den drabssigte­de 34 år efter det blodige drab.

Den 53- årige, der nægtede sig skyldig, forklarede selv, at han har fire voksne børn. Ifølge oplysninge­r fra grundlovs forhøret er sønnerne henholdsvi­s det ældste og det yngste barn. Det er ikke oplyst, hvilken af sønnerne der uforvarend­e har bidraget til at løse det 34 år gamle mordmyster­ium.

Men der tegner sig et dysfunktio­nelt billede af forholdet mellem den 53- årige og hans nu voksne børn, viser Ekstra Bladets research.

Ingen kontakt

I et flere år gammelt interview har et af børnene stået offentligt frem og fortalt, at opvæksten i midten af årtusindes­kiftet var præget af, at den 53- årige far og deres mor drak.

Hun beskrev på det tidspunkt, at hun og hendes søskende ingen kontakt havde med deres far, og at deres mor var død.

Hun berettede om en hård og ubarmhjert­ig barndom, der var mærket af hyppige flytninger og omsorgssvi­gt, inden hun og hendes søskende blev fjernet fra hjemmet og anbragt på institutio­ner og i plejefamil­ie. Moren døde i 2010.

Ekstra Bladet har været i kontakt med familien, der ikke ønsker at udtale sig.

Voldsomme år

Den 53- årige jyde var i København på drabsaften­en, fordi han aftjente sin værnepligt i Søværnet, erkendte han onsdag i retten.

Han fortalte, at han havde været med en ven fra flådefartø­jet Olfert Fischer i byen på spillested­et Lades Kælder, men forklarede under det åbne grundlovsf­orhør, at han var taget alene hjem.

Anklagemyn­digheden mener derimod, at han havde samlet den 23- årige narkoprost­ituerede op på Halmtorvet i København efter at have spurgt en taxachauff­ør, hvor ’ han kunne få fat på en luder’.

Herfra endte de ifølge anklager Søren Harbo i Hanne Withs lejlighed på Fensmarkga­de i København, hvor der opstod et skænderi, som endte med et blodigt drab.

Lejlighed var et slagtehus

Ifølge sigtelsen blev Hanne With udsat for kvælning med et kabel, spark, slag og stik med en skruetrækk­er og kniv under det blodige angreb, hvor hun også fik skåret halsen over med et 14 centimeter langt snitsår.

Undervejs blev der afsat et dna- spor på Hanne Withs ene bukselomme, der nu, 34 år senere, vurderes at stamme fra den slagterudd­annede mand fra Randers.

I årene efter han havde aftjent sin værnepligt og frem til, at han blev far i slutningen af 90’ erne, befandt den 53- årige sig i en kriminel løbebane, blev det ligeledes dokumenter­et i retten.

I 1992 blev han idømt halvandet års fængsel for to røverier, et af dem begået med dolk.

Allerede året efter blev han igen dømt ti måneders fængsel for endnu et røveri mod en forretning i Aalborg.

 ?? PRIVATFOTO ?? Indhentet af fortiden
Det er biologi i form af sønnens dna, som kan fælde den 53- årige. Ifølge en datter mistede han for mange år siden kontakten til mindst tre af sine biologiske børn.
PRIVATFOTO Indhentet af fortiden Det er biologi i form af sønnens dna, som kan fælde den 53- årige. Ifølge en datter mistede han for mange år siden kontakten til mindst tre af sine biologiske børn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Hanne With blev ifølge politiet myrdet af sin sidste kunde, der må have handlet i en blodrus.
PRIVATFOTO Hanne With blev ifølge politiet myrdet af sin sidste kunde, der må have handlet i en blodrus.
 ?? ?? MERE PÅ DE NÆSTE SIDER
MERE PÅ DE NÆSTE SIDER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark