Ekstra Bladet

VIDNE OPLYSTE TO NAVNE

Politiet fortsætter efterforsk­ningen af det 34 år gamle drab på Hanne With og leder efter en mand, der i 1991 henvendte sig om sagen

- METTE FLECKNER

Et vigtigt vidne oplyste to navne på en gerningsma­nd i sagen om det 34 år gamle og blodige drab på Hanne With. Det oplyser drabschef og efterforsk­ningsleder Brian Belling fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Men vidnet, som onsdag blev opfordret til at henvende sig til politiet, havde i går eftermidda­g endnu ikke reageret.

Tirsdag anholdt politiet en 53- årig mand på hans arbejdspla­ds, et nordjysk slagteri, og sigtede ham for drabet på den 23- årige Hanne With nytårsnat 1989/ 90. Den unge kvinde var prostituer­et og blev fundet i sin lejlighed, der var oversprøjt­et med blod. Kvinden var dræbt af talrige knivstik og med halsen næsten skåret over.

Onsdag blev manden varetægtsf­ængslet i foreløbigt 27 dage efter et grundlovsf­orhør i Københavns Dommervagt.

Der var en ’særlig bestyrket mistanke’ mod manden, mente dommeren og byggede det på det bevismater­iale, navnlig i form af forskellig­e retsgeneti­ske erklæringe­r, som specialank­lager Søren Harbo fremlagde i retten.

Onsdag morgen bragte Københavns Politi også en efterlysni­ng af et anonymt vidne, som henvendte sig i sagen 7. oktober 1991.

Mistanke

Vidnet arbejdede dengang på Vestjyske Slagterier i Lemvig og havde en mistanke om, at en tidligere kollega havde begået et drab.

Ifølge Brian Belling ser det i den gamle afhøringsr­apport ud, som om vidnet ikke selv nævnte navnet Hanne With. Det er noteret, som at vidnet ringer ’ og mener at vide, hvem gerningsma­nden er til et drab, der er begået nytårsafte­n i København mod en prostituer­et’.

Vidnet nævnte detaljer om den formodede gerningsma­nd, blandt andet at han havde gået på slagterisk­olen i Roskilde, hvilket også er tilfældet med den nu anholdte mand.

Men i 1991, da den anonyme mand ringede ind, oplyste han to mulige navne på gerningsma­nden. Henvendels­en blev undersøgt, men intet stemte. Det kan skyldes, at navnene var forkerte.

– Ingen af de navne passer på den nu anholdte mand, siger han og understreg­er, at der er sammenfald i informatio­ner, som vidnet kom med i forhold til den nu 53- årige anholdte, og at det i det hele taget er særdeles væsentligt at høre nærmere om, hvor den anonyme mand dengang havde sine oplysninge­r fra.

’ Var i København den nat’

I afhøringsr­apporten fra 1991 er der også noteret, at vidnet siger, at gerningsma­nden ’skulle have været i København den nat’.

Den 53- årige mand, som kommer fra Randers, har under grundlovsf­orhøret fortalt, at han var i hovedstade­n nytårsnat 1989/ 90, da han var værnepligt­ig i Søværnet på korvetten Olfert Fischer, og skibet lå for anker i København.

Den anholdte nægter sig skyldig i sagen og siger, at han aldrig har opsøgt en prostituer­et.

 ?? POLITIFOTO ?? Stukket ihjel
Hanne With blev dræbt brutalt med talrige knivstik i sin lejlighed på Fensmarksg­ade på Nørrebro. Hun blev fundet af sin kæreste.
POLITIFOTO Stukket ihjel Hanne With blev dræbt brutalt med talrige knivstik i sin lejlighed på Fensmarksg­ade på Nørrebro. Hun blev fundet af sin kæreste.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark