Ekstra Bladet

Har fået 17 henvendels­er

- METTE FLECKNER

Københavns Politi havde i går fået 17 nye henvendels­er i sagen om drabet på Hanne With efter anholdelse­n af en 53- årig slagter fra Randers.

– De går i forskellig­e retninger. Nogle har gået på slageteris­kolen i Roskilde, og nogen kender nogen, som har arbejdet på slagteriet i Lemvig. Nu arbejder vi videre med dem, siger Brian Belling.

Politiet skal utvivlsomt også i gang med at tale med folk, som aftjente værnepligt på korvetten Olfert Fischer omkring nytåret 1990.

For uagtet at den 53- årige er blevet fængslet på en mistanke om drab, er der lang vej før juristerne skal vurdere, om sagen holder til en tiltale og en retssag.

Burde løslades

Under grundlovsf­orhøret slog den anholdte mands forsvarsad­vokat Søren Bech på flere ting, som han mente talte for, at hans klient skulle løslades.

Han mente, der var stor usikkerhed om, hvordan hans klients dna kunne havne på Hanne Withs cowboybuks­er.

– Vi ved ikke, om hun har lånt eller fået dem, eller lånt dem ud, vi ved ikke, hvornår dna er kommet på og under hvilke omstændigh­eder, sagde Søren Bech.

Som et eksempel anførte han, at hvis man tørrer panden for sved eller pudser næse i et lommetørkl­æde og stikker det i lommen på rengørings­damens tøj, ville ens dna være i hendes lomme. Og at dna fra den 53- årige dermed også ved et uheld kan havne i en lomme på Hanne Withs bukser.

Under grundlovsf­orhøret slog anklageren på, at det var påfaldende, så godt den 53- årige huskede, hvad han havde foretaget sig nytårsafte­n i 1990, men ikke huskede andre års nytårsafte­n. Det, sagde forsvarere­n, kunne fint hænge sammen med, at det var et specielt nytår, fordi hans klient da aftjente sin værnepligt i Søværnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark