Ekstra Bladet

Silvias eneste håb

- – Politikern­e laver en masse aftaler lige nu for blandt andet at få mere udenlandsk sundhedspe­rsonale hertil. Samtidig er du i risiko for at ryge ud. Hvad tænker du om det?

Det kan lyde underligt. Men Silvias formentlig eneste håb er, at de ansatte inde i Udlændinge­nævnet behandler hendes ankesag så langsomt som muligt.

Regeringen har nemlig, foruden førnævnte aftale, netop præsentere­t en ny ordning, der skal forhindre, at netop folk som Silvia bliver smidt ud, når nu vi samtidig står og mangler hendes varme hænder.

Den nye ordning ventes at træde i kraft 1. juli i år og kommer også til at gælde for udlændinge, der har mistet deres opholdstil­ladelse i perioden fra 1. juli 2020 og til da.

De siger, der går omkring 14 måneder, før jeg får svar på min klage

Men der er en hage ved det:

For at kunne gøre brug af ordningen, skal man stadig opholde sig i Danmark, når man søger. Hvis Silvia får besked på at forlade landet inden 1. juli, vil det derfor være for sent.

– De siger, der går omkring 14 måneder, før jeg får svar på min klage. Det vil betyde, at svaret kan komme i maj eller juni, fortæller hun.

Elsker at være sosu

Uvisheden fylder meget for Silvia Wangechi Nguyo. Hun holder af sosu- faget og sit liv i Danmark.

– Jeg synes, det er så spændende og megafedt. Jeg er virkelig glad for især den praktik, jeg er i lige nu, og jeg har lært så meget. Også at det at være sosu ikke kun handler om pleje. Det handler også om at give omsorg, fortæller hun.

– Og danskerne er meget venlige. Der er ikke nogen, der kigger skævt til mig, fordi jeg kommer fra Kenya. Det betyder alt for mig, at jeg føler mig velkommen, og at folk er taknemmeli­ge for min indsats.

– Jeg synes, det er mærkeligt, og at det er et spild. De vil gerne have folk hertil, men dem, der er her, sender de hjem. Det giver ikke mening, siger Silvia Wangechi Nguyo.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Regeringen har netop holdt pressemøde om en ny aftale, der skal sikre mere udenlandsk arbejdskra­ft i sundhedsvæ­snet og ældrepleje­n. Samtidig sender man sosu- elever ud, der er integrered­e og allerede kan sproget.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Regeringen har netop holdt pressemøde om en ny aftale, der skal sikre mere udenlandsk arbejdskra­ft i sundhedsvæ­snet og ældrepleje­n. Samtidig sender man sosu- elever ud, der er integrered­e og allerede kan sproget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark