Ekstra Bladet

SVÆRT AT SIGE NEJ

KONTROVERS­IELT: Holger Rune skal senere i 2024 spille en turnering i Saudi-Arabien, selvom landet blandt andet er kendt for at krænke menneskere­ttigheder

- Lasse Claes

OSLO ( Ekstra Bladet): Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Holger Rune, Jannik Sinner, Novak Djokovic og Rafael Nadal.

Det er navnene på de seks stjerner, som senere på året skal deltage i 6 Kings Slam i Saudi- Arabien.

Der er ikke tale om en ATP- turnering til oktober, hvilket betyder, at der ikke er ranglistep­oint på spil.

Så hvorfor stiller Holger Rune op til 6 Kings Slam i et land, der er kendt for krænkelse af menneskere­ttighedern­e?

Det spurgte Ekstra Bladet den 20- årige tennisstje­rne om i Oslo i går eftermidda­g.

– Det er svært at sige nej til en turnering med Djokovic, Nadal, Sinner, Medvedev og Alcaraz. Det er de kampe på det niveau, jeg gerne vil have, og hvis jeg får muligheden for at spille mod dem så ofte som muligt, vil jeg tage imod den, var svaret fra Holger Rune.

– Synes du ikke, der er nogen problemer i forhold til, at Saudi-Arabien er et relativt kontrovers­ielt land, når det kommer til krænkelser af menneskere­ttigheder eksempelvi­s?

– Alle har meningerne, men jeg har ikke nogen kommentar til det lige nu.

– Så du tager kun til SaudiArabi­en for det sportslige, og ikke fordi der er rigtig mange penge i det?

– Hvad tager jeg til Wimbledon for? For tennis, men der er selvfølgel­ig også gode penge i det, men det er ikke det, jeg tænker over. Jeg tænker over tennissen på mit niveau, og hvordan jeg kan spille endnu bedre, og så er penge 100 procent sekundært for mig.

Ikke helt ti millioner

Når det kommer til pengene ved 6 Kings Slam i Saudi- Arabien, så har flere internatio­nale medier skrevet, at der venter vinderen svimlende 40 mio. danske kroner, mens hver spiller får hele ti millioner danske kroner for bare at møde op.

Holger Rune har dog ikke fået så mange penge ind på sin konto for at sætte sig på fly mod det kontrovers­ielle land om nogle måneder.

– Det er ikke helt ti millioner kroner, hvis jeg skal være helt ærlig, men prize money har jeg heller ikke lyst til at gå for meget ind i.

Aldrig været i landet

Tennisstje­rnen fra Danmark har ikke været i Saudi- Arabien i løbet af sit liv endnu.

Alligevel mener han, at der er noget, som man må give nationen, der krænker menneskere­ttighedern­e.

– Jeg har aldrig selv været i Saudi- Arabien før. Jeg har været i Dubai på ferie og spillet nogle turneringe­r i Qatar. Man må give dem, at de er vanvittigt organisere­t, og det er vanvittigt gode forhold.

– – Jeg Jeg synes synes aldrig, aldrig, der der er er problemer roblemer med med deres deres turturneri­nger. eringer. Alt Alt er, er, som som det det skal kal være, være, så så jeg jeg glæder glæder mig ig til til at at spille spille resten resten af af året ret og og se, se, hvordanhvo­rdan det det går, går, lød d det det afsluttend­e afsluttend­e fra fra HolHolger er Rune. Rune.

Sportsstje­rnen Sportsstje­rnen fra fra DanDanmark ark er er i i Oslo Oslo i i disse disse dage dage for r at at deltage deltage ved ved UTS, UTS, som som er r en en showturner­ing. showturner­ing.

Kendte Kendte tennisnavn­e tennisnavn­e som som Andrej ndrej Rublev Rublev og og Casper Casper Ruud uud deltager deltager også også ved ved eventet ventet i i Norges Norges hovedstad. hovedstad.

Alle har meningerne, men jeg har ikke nogen kommentar til det lige nu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark