Ekstra Bladet

Ikke overrasket

- KENNETH BEYER – Hvad er dine tanker om det? – Du er jo ret tæt på Ceferin. Vidste du på forhånd, at han ville melde det ud på pressemøde­t? – Så du vidste det på forhånd? – Kunne du finde på at stille op som UEFA- præsident? – Du siger, at det ikke står øv

Jeg vil ikke fortælle, hvad jeg snakkede med præsidente­n om. Det ved I godt

Da Ekstra Bladet på et virtuelt pressemøde spurgte Jesper Møller om hans umiddelbar­e reaktion på, at Ceferin er i gang med sin sidste periode, var den danske DBU- boss ordknap.

– Det er jo hans beslutning, så det kan jeg ikke have mange holdninger til. Det betyder, at der skal vælges en ny UEFA- præsident om tre år. – Det har jeg ikke gjort mig nogen tanker om. Tre år er lang tid. Som jeg kender præsidente­n, kommer han til at være en stærk leder i perioden.

– Det er klart, at på et tidspunkt skal vi finde ud af, hvem der skal være kandidat. Jeg tror ikke, at det bliver er tema, før vi kommer meget tættere på, sagde Jesper Møller. – Jeg vil sige, at det kom ikke bag på mig. – Jeg vil ikke sige mere end det. Jeg vil ikke fortælle, hvad jeg snakkede med præsidente­n om. Det ved I godt. Det eneste, jeg vil sige, er, at det kom ikke bag på mig.

Ny præsident om tre år

Om tre år skal der vælges en ny præsident, men hvem vil egentlig gå efter den magtfulde position, der giver hele 20 millioner kroner om året i løn? Jesper Møller vil hverken bekræfte eller afvise, om det er noget for ham. – Lad mig sige det på den måde, at det ikke står øverst på min ønskesedde­l. Det tør jeg ikke sige noget om, men I ved, at jeg ikke er glad for at flytte fra Aalborg. Det skal man vist nok, hvis man skal stille op, men det er alt, alt for tidligt at diskutere nu. – Det er i øvrigt heller ikke min egen beslutning. En del andre skal også have indflydels­e på. Jeg har simpelthen ikke forholdt mig til det. – Ha ha, det ved jeg ikke. Jeg har ikke nogen ønskesedde­l lige nu.

Uenig med FIFA- fortolknin­g

Inden sloveneren­s overrasken­de udmelding på et pressemøde, var der UEFAkongre­s i Paris. Her blev det vedtaget med 49 stemmer for og kun England imod, at Ceferin kunne stille op i 2027, hvis han ville. Regelændri­ngen var en del af en lovpakke på 29 forslag.

– Hvem var idémanden til regelændri­ngen, om at han kunne blive siddende efter 2027?

– Det kommer fra juridisk komité og dermed administra­tionen. Som jeg har forsøgt at sige i månedsvis nu, så har der været et behov for at få afklaret forståelse­n af den bestemmels­e i artikel 69 i forhold til perioden.

– Det skulle efter min opfattelse ske på en kongres. I FIFA valgte man at lave fortolknin­gen i Council. Det er jeg uenig i, når det vedrører lovændring­er. Jeg er glad for, at kongressen var enig i det. Nu har vi fået det vedtaget, lyder det fra Jesper Møller.

Stor lovpakke

Blandt de 29 forslag var et, og det der naturligvi­s har fyldt meget, hvor længe Ceferin kan sidde, mens et var, om der skal være flere kvinder i UEFA’s eksekutivk­omité, hvor Jesper Møller sidder. Her svarede DBU- direktør Erik Brøgger Rasmussen på spørgsmåle­t. Han var også til stede ved pressemøde­t.

– Vi havde jo været igennem alle 29 forslag og besluttet os for, at vi står inde for dem allesammen, så det er temmelig rationelt, at hvis man bakker op om det hele, kan man lige så godt tage det i én pakke, siger Jesper Møller.

 ?? SCREENDUMP ?? Jesper Møller ville hverken bekræfte eller afvise, at han kunne finde på at stille op som kandidat til posten som UEFA- præsident.
SCREENDUMP Jesper Møller ville hverken bekræfte eller afvise, at han kunne finde på at stille op som kandidat til posten som UEFA- præsident.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark