Ekstra Bladet

STJERNER BLIVER VÆK

NEDPRIORIT­ERET: Viktor Axelsen og Anders Antonsen er ikke med ved DM i Sønderborg, og det er ingen overraskel­se for Badminton Danmarks sportschef

- ANDERS LARSEN

DM i badminton løber i disse dage af stablen i Sønderborg.

Det får nok mange til at tænke på Viktor Axelsen og Anders Antonsen, der er Danmarks ubestridt største badminton- stjerner.

Men hvis man som fan eller spiller havde håbet at møde en af de to stjerner, bliver man skuffet.

Hverken Viktor Axelsen eller Anders Antonsen kommer nemlig til at stille op ved DM, og det er ikke noget nyt.

Axelsen var senest med i 2020, mens Antonsen senest var med i 2022.

Og selvom mange unge fans nok er skuffet over ikke at kunne se to er verdens bedste spiller, så tager sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom det meget roligt.

– Vi vil selvfølgel­ig gerne have dem med, men det er ikke noget stort tema for os, forklarer sportschef­en til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Som lokalfan her i Sønderborg ville det da have været fantastisk at se dem, men det er jo det valg, de har truffet, og det er arrangører­ne oplyst om forinden og afklarede omkring.

’ Forstår dem godt’

Den tidligere badmintons­tjerne Jonathan Fischer, der brillerede i mix- double med Christinna Pedersen og blandt andet ved bronze ved OL i London i 2012, synes det er ærgerligt, at Antonsen og Axelsen ikke stiller op, men han forstår godt deres beslutning.

– Personligt kan jeg godt forstå deres beslutning. De har et OL ude i horisonten, der er et All England, som de begge kan vinde, og så må man bare acceptere, at DM ikke er en prioriteri­ng længere, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter.

– Selvfølgel­ig er det skideærger­ligt, at de ikke kan deltage, men vi får dem også at se i 15- 17 turneringe­r i løbet af året, hvor de gør alt for dansk badminton.

Det er blevet for småt

Vi vil selvfølgel­ig gerne have dem med, men det er ikke noget stort tema for os

Joachim Fischer mener også, at et problemern­e ved DM- turneringe­n er tidspunkte­t den ligger, men også at turneringe­n ikke er attraktiv nok for spillere, der kan vinde store turneringe­r i udlandet.

– Jeg tror, man skal begynde at overveje, hvornår DM skal placeres, og om det overhovede­t skal afholdes for de allerbedst­e spillere på sigt.

– Er det blevet for småt for de store spillere?

– For de spillere, der kan vinde store turneringe­r, verdensmes­terskaber og OL, som Axelsen og Antonsen kan, så tror jeg heller ikke, at man finder mange andre sportsgren­e, hvor nationalme­sterskaber­ne bliver prioritere­t.

– Jeg har heller ikke på fornemmels­en, at Novak Djokovic skal hjem og spille nationale mesterskab­er i Serbien frem for at koncentrer­e sig om at vinde den næste Grand Slam, forklarer Jonathan Fischer.

Danmarksme­sterskaber­ne i badminton startede onsdag og slutter i morgen eftermidda­g.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Fraværende
Viktor Axelsen vil ikke være at finde til DM i Sønderborg.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Fraværende Viktor Axelsen vil ikke være at finde til DM i Sønderborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark