Ekstra Bladet

Sauber i store problemer før sæsonstart

- JONAS HÜTTEL

Sauber Motorsport træder vande, før teamet fra 2026 bliver til Audis nye fabrikstea­m i Formel 1.

Titelspons­oren Alfa Romeo er fortid, og i stedet er der indgået en aftale med et stort, men også kontrovers­ielt spillesels­kab, der blandt andet driver kryptokasi­noer online.

Teamets officielle navn er nu det mundrette Stake F1 Team Kick Sauber. Men det strider mod spille- og markedføri­ngslovgivn­inger i en stribe lande, hvor der køres Formel 1, plus hjemlandet Schweiz.

Sidste år var Stake en mindre sponsor, og her benyttede man søstersels­kabet Kick på bilen til løb i Belgien, Australien, Spanien og Qatar.

Problemsti­llingen bliver endnu større i 2024, hvor Stake spiller en mere prominent rolle.

– Sidste år skiftede vi mellem to navne, afhængigt af hvor vi kørte. Vi kommer til fuldt ud at leve op til lokale regler. Hvor Stake er forbudt, og reklame for spillesels­kaber er forbudt, bruger vi et andet navn, sagde teamchef Alessandro Alunni Bravi, ved lanceringe­n af de nye farver.

– Som i sidste sæson er Kick en af vores vigtigste partnere. Vores chassis’ navn er Kick Sauber, så hvor vi ikke kører som Stake F1 Team, bruger vi det andet teamnavn.

Risikerer bøde

Men ifølge den schweizisk­e radio- og tv- station SRF skaber sponsorere­n også problemer i hjemlandet. Stake har ikke licens i Schweiz og er derfor ulovlig. Men navnet optræder på hjemmeside, sociale medier og uniformer, hvilket potentielt strider mod markedsfør­ingslovgiv­ningen.

Spillemynd­ighederne i Schweiz bekræfter over for SRF, at man har åbnet en sag mod F1- teamet, der risikerer en bøde på op til fire millioner kroner.

Stake har ikke licens på det danske marked.

Hos Ekstra Bladet i den kommende sæson kommer Stake F1 Team Kick Sauber til for nemheds skyld blot at hedde Sauber.

Vi kommer til fuldt ud at leve op til lokale regler

 ?? FOTO: SAUBER MOTORSPORT ?? Det tidligere Alfa Romeo- team skifter til grønne farver i denne sæson.
FOTO: SAUBER MOTORSPORT Det tidligere Alfa Romeo- team skifter til grønne farver i denne sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark