Ekstra Bladet

’ DER VAR BLOD OVERALT’

MAKABERT: En tidligere vicevært fortæller uhyggelige detaljer om drabet på 23- årige Hanne With, der for 34 år siden blev dræbt i sin lejlighed på Fensmarkga­de på Nørrebro i København

- ALBERTE LINDE FOTO: AXEL EMIL HAMMERRBO Det er da lidt uhyggeligt og specielt at tænke på, at hun har ligget død på vores gulv

Der var blod overalt, og det var både grusomt og uhyggeligt.

34 år efter drabet på den 23- årige narkoprost­ituerede Hanne With, som en 53årig slagter fra Randers forleden blev sigtet og varetægtsf­ængslet for, husker Kim Pedersen stadig det grusomme syn, der mødte ham på årets første dag i 1990.

Siden han gik i 5. klasse, har Kim Pedersen boet i Fensmarkga­de på Nørrebro i København, og da Hanne With blev slået ihjel, var han vicevært i bygningen.

Han husker tydeligt sit første møde med Hanne, for han mødte hende første gang, da han viste hende lejlighede­n frem, som hun var blevet tilbudt.

– Hun var en pæn og flink ung kvinde. Hun lagde ikke skjul på, at hun var prostituer­et, og hun var meget ærlig omkring det, fortæller Kim Pedersen.

Et grimt syn

Den tidligere vicevært glemmer aldrig morgenen efter drabet på Hanne With, som fandt sted efter midnat natten til 1. januar 1990.

– Det var dagen efter nytårsafte­n, så vi viceværter var ude at rydde op i gaden efter fyrværkeri. Men vi opdagede hurtigt, at der var noget helt galt, fordi der var politibile­r og politiafsp­ærringer overalt, fortæller Kim Pedersen.

Politiet henvendte sig til de arbejdende viceværter og bad dem bekræfte, at lejlighede­n, drabet var foregået i, tilhørte Hanne With.

Syn påvirkede ham

Det foregik ved, at de skulle op at se lejlighede­n.

Her blev Kim Pedersen og hans kollega mødt af et syn, de aldrig vil glemme.

– Vi træder ind i lejlighede­n, og det første, vi ser, er blod. Der var blod overalt. Det var virkelig ikke et kønt syn, erindrer Kim Pedersen.

Den dræbte Hanne With var båret ud af lejlighede­n, inden Kim Pedersen så den.

– Det kom meget bag på mig, at så ung en kvinde var blevet dræbt. Jeg tænkte med det samme, hvad der mon var sket. Var hun uvenner med nogen? Handlede det om stoffer, fortæller Kim Pedersen.

Efter drabet på Hanne With blev lejlighede­n sat i stand, og nye lejere flyttede ind.

Det var Kim Pedersen, der afleverede nøglerne til de nye lejere.

14 år efter drabet på Hanne With flyttede Midas Helling ind – helt uvidende om, hvad der var sket i lejlighede­n. Det var ved at tilfælde, at hun fandt ud af, at

det var her, Hanne With var blevet dræbt.

– Min søn lavede en skoleopgav­e, og i den forbindels­e fandt han ud af, at der var sket et mord i vores lejlighed. Det er da lidt uhyggeligt og specielt at tænke på, at hun har ligget død på vores gulv. Selvom gulvet er blevet skiftet, er det stadig lidt skræmmende at tænke på, siger Midas Helling tilEkstra Bladet.

Hun bor stadig i lejlighede­n i dag.

 ?? ??
 ?? FOTO: GERT JENSEN ?? Fensmarkga­de nytårsnat, da Hanne With blev fundet dræbt.
FOTO: GERT JENSEN Fensmarkga­de nytårsnat, da Hanne With blev fundet dræbt.
 ?? ?? Sådan ser opgangen i Fensmarkga­de ud i dag.
Sådan ser opgangen i Fensmarkga­de ud i dag.
 ?? ?? Midas Helling bor i dag i den lejlighed i Fensmarkga­de, hvor Hanne With for 34 år siden blev dræbt med knivstik og stranguler­et.
Midas Helling bor i dag i den lejlighed i Fensmarkga­de, hvor Hanne With for 34 år siden blev dræbt med knivstik og stranguler­et.
 ?? ?? Uhyggeligt
Kim Pedersen erindrer stadig det forfærdeli­ge og grusomme syn, der mødte ham nytårsdag 1991 efter drabet på Hanne With.
Uhyggeligt Kim Pedersen erindrer stadig det forfærdeli­ge og grusomme syn, der mødte ham nytårsdag 1991 efter drabet på Hanne With.
 ?? FOTO: GERT JENSEN ?? Sådan så det ud nytårsmorg­en 1990, da Hanne With blev båret ud af opgangen.
FOTO: GERT JENSEN Sådan så det ud nytårsmorg­en 1990, da Hanne With blev båret ud af opgangen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark