Ekstra Bladet

MADS PEDERSEN VINDER IGEN

COPY/ PASTE: Mads Pedersen tog sæsonens fjerde sejr, da han var hurtigst i spurten for 1. etape i Tour de La Provence

- Ritzau

Cykelrytte­ren Mads Pedersen kan tilsynelad­ende slet ikke stoppe med at vinde i denne sæson.

Den 28- årige sjællænder vandt i går for anden dag i træk i Tour de La Provence, da han var hurtigst i spurten på opløbsstræ­kningen i Martigues.

Torsdag vandt Pedersen også løbets prolog, en fem kilometers tidskørsel, og med sejren på 1. etape cementered­e han sin føring i det samlede regnskab.

Den 157,2 kilometer lange etape var ellers præget af en lille udbrydergr­uppe, der havde et pænt hul undervejs. Men Pedersens Lidl- Trek- hold havde styr på konkurrent­erne, og da målstregen nærmede sig, blev lykkeridde­rne halet ind.

Sikker spurtsejr

I opløbet åbnede danskerens holdkammer­at Alex Kirsch spurten og fik skabt et hul, inden Mads Pedersen udnyttede slipstrømm­en og tordnede ind over stregen til en sikker spurtsejr.

– Det endte med at blive en ret lang spurt, fordi vi fik åbnet et stort hul i det sidste sving. Men vi klarede det godt, og vi skal lige vænne os til hinanden i det nye sprint- tog, siger Mads Pedersen, der øjner muligheder for at forsvare føretrøjen.

– Planen bliver den samme i morgen ( i dag, red.), og jeg tror, at regnen vil være i vores favør. Så vi vil forsøge en copy/ paste.

Det er den tidligere verdensmes­ters fjerde sejr i denne sæson. I sidste uge vandt han både en etape og det samlede klassement i Etoile de Bessèges.

Han er sluttet i top ti i samtlige sine seks starter efter nytår og er nu oppe på i alt 38 profession­elle sejre i karrieren.

Tour de La Provence køres over tre etaper og slutter i morgen.

 ?? FOTO: SYLVAIN THOMAS/ RITZAU SCANPIX ?? Superform
Mads Pedersen viser storform fra starten af den nye sæson.
FOTO: SYLVAIN THOMAS/ RITZAU SCANPIX Superform Mads Pedersen viser storform fra starten af den nye sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark