Ekstra Bladet

Efter massiv kritik: Udskyder planerne

-

Idéen om at reducere kvindernes håndboldli­ga fra 14 til 12 hold er foreløbig lagt på is.

På et bestyrelse­smøde torsdag valgte Divisionsf­oreningen Håndbold ifølge TV 2 Sport at udskyde planerne om en ny ligastrukt­ur for både mænd og kvinder på ubestemt tid. Det sker efter kritik fra en lang række ligaklubbe­r.

– Bestyrelse­n har besluttet ikke at sende den indstillin­g, der ligger lige nu, videre til prof- udvalget. Derfor kan man ikke overholde den deadline, der var sat til senest 1. marts, og bestyrelse­n finder det ikke ansvarligt at udskyde den deadline over for klubberne, som skal begynde en ny sæson om fire måneder, siger Divisionsf­oreningen Håndbolds direktør, Thomas Christense­n, til TV 2 Sport.

Ændringen i ligastrukt­uren skulle være trådt i kraft fra og med sæsonen 2025/ 26.

Ville fjerne to hold

Den mest markante nyskabelse var at slanke kvindernes liga med to hold. Derudover skulle antallet af direkte nedrykkere fra både mændenes og kvindernes liga fordobles fra en til to.

Forslaget har dog mødt kraftig modvind. I slutningen af januar udtrykte 11 ud af 14 kvindeliga­klubber bekymring i et brev til Divisionsf­oreningen Håndbold.

– Vi føler os overbevist­e om, at det nuværende antal hold sikrer en god balance mellem talentudvi­kling og et hensigtsmæ­ssigt kampprogra­m for vores bedste kvindelige håndboldsp­illere, lød det i brevet. Kun de tre tophold, Team Esbjerg, Ikast Håndbold og Odense Håndbold, manglede blandt underskriv­erne.

Senere meldte ti ud af 14 klubber fra herreligae­n sig i koret af kritikere. Her var man særligt utilfreds med proceduren i sagen.

Ifølge TV 2 Sport vil Divisionsf­oreningen Håndbold nu indkalde klubberne til et møde for at diskutere situatione­n. Der er sat en ny deadline 31. december 2024 for at vedtage en ny struktur, der i givet fald tidligst vil få effekt fra sommeren 2026.

 ?? ARKIVFOTO: INGRID RIIS/ RITZAU SCANPIX ?? 11 ud af 14 klubber i kvindernes håndboldli­ga var modstander­e af den nye ligastrukt­ur, der nu er blevet lagt på is.
ARKIVFOTO: INGRID RIIS/ RITZAU SCANPIX 11 ud af 14 klubber i kvindernes håndboldli­ga var modstander­e af den nye ligastrukt­ur, der nu er blevet lagt på is.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark