Ekstra Bladet

Tromlede flertal ned

-

På de radikales landsmøde i september blev støtten til koranloven diskuteret intenst. Her var Christian Friis Bach igen i kamp for støtten, da en resolution om at være imod blev vedtaget med et stort flertal. En resolution, folketings­gruppen og Christian Friis Bach efterfølge­nde blæste stort på.

– Jeg har rejst hele mit liv i verden og kæmpet for menneskere­ttigheder og ytringsfri­hed. Dette her ( koranafbræ­ndinger, red.) står i vejen for den kamp, sagde Friis Bach.

Sygdomstræ

På landsmødet var modstanden mod støtten til koranloven imidlertid massiv. Adskillige medlemmer gik på talerstole­n for at tale ledelsen midt imod.

– Jeg blev ærlig talt lidt ramt i mit kerneradik­ale hjerte, som jeg selv synes, jeg har, over at vi som radikale gik med på det her lovforslag. Det har rystet mig mere, end jeg regnede med, lød det fra Signe- Mie Riis Jensen, radikalt medlem fra Lejre, der opfordrede landsmødet til at stemme for resolution­en.

– Jeg har også forståelse for, at det kan være rigtig svært for folketings­gruppen at kravle ned fra det her sygdomsbef­ængte træ, nu hvor vi har spist skovsnegle­n. Men jeg håber – hvis ikke vi gør det her makværk af et lovforslag bare en lille smule bedre – at vi er villig til at kravle ned fra træet, fortsatte hun.

Også Christian Fink Elkjær fra Rudersdal langede ud efter folketings­gruppens koranlovs- støtte:

– Please, lad nu være med at følge regeringen i dens værste vildfarels­er som bededag og koranlov. For vi er ikke med i den regering.

Ekstra Bladet har været i kontakt med deltagere på landsmødet. De siger, at Christian Friis Bach på intet tidspunkt gjorde opmærksom på sin egen økonomiske interesse i sagen. Hvilket de mener, han i den grad burde.

– Vi mangler simpelthen en viden om, hvor tæt han egentlig opererer på de her regimer, siger en centralt placeret radikal kilde.

 ?? PRIVATFOTO ?? Christian Friis Bachs selskab, Warfair, har over en tredjedel af sin import fra Afghanista­n.
PRIVATFOTO Christian Friis Bachs selskab, Warfair, har over en tredjedel af sin import fra Afghanista­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark