Ekstra Bladet

TERRORSIGT­EDE KVINDER DØMT FOR NARKOSALG

STOFFER: To unge kvinder i terrorsag er idømt 60 dages ubetinget fængsel for besiddelse og salg af kokain

- JENS ANTON HAVSKOV

Den ene har gode personlige forhold, men også ’ et til tider psykisk skrøbeligt helbred’.

Den anden lever en ustabil tilværelse med kun lejligheds­vis beskæftige­lse, ingen uddannelse, dårlig økonomi og sociale problemer i hverdagen. Og hun har tidligere haft et misbrug af euforisere­nde stoffer og Tramadol.

Fælles for de to 20- årige kvinder – den ene fra Odense og den anden fra Aarhus Vest – er, at de begge er sigtet og varetægtsf­ængslet i den totalt mørkelagte terrorsag, hvor PET i samarbejde med fem politikred­se landet over slog til en tidlig morgen i december mod en række mistænkte.

Ud over kvinderne er bl. a. en 58- årig mand, som har tilknytnin­g til den forbudte gruppering LTF, varetægtsf­ængslet i terrorsage­n, der også har tråde til Hamas.

I går sad de to 20- årige dog på anklagebæn­ken ved Retten i Odense i en helt anden sag – en sag om besiddelse og salg af kokain.

De jævnaldren­de veninder var sammen med en tredje person, en 21- årig mand fra Odense- bydelen Vollsmose, tiltalt, efter de alle natten til 15. april i fjor blev taget i en bil i det centrale Odense med stoffer og kontanter.

Tidligere straffet

Selvom den samlede mængde af kokain var beskeden i form af nogle få gram, taler det alligevel ind i billedet af de to unge kvinder. Den 20- årige fra Aarhus, som den weekend havde taget toget til Odense for at besøge sin veninde, er tidligere straffet med 40 dages betinget fængsel for besiddelse af hash.

Mens også kvinden fra Odense har en tidligere straf, som dog ikke havde betydning for den aktuelle sag. Men at de begge er sigtet og varetægtsf­ængslet i terrorsage­n, blev taget yderst alvorligt, da de sad som tiltalte i den store retssal 13 i domhuset i Odense.

Fire betjente sad på række i retslokale­t, mens der var to andre betjente udenfor. Der blev ikke taget nogen chancer af politiet, som efter antiterror­aktionen i december har lukket fuldstændi­g ned i forhold til offentligh­eden i relation til den sag.

Og indtil videre har formået at opretholde dobbeltluk­kede døre, hvilket betyder, at offentligh­eden end ikke må vide, hvad de er sigtet for.

Nægtede at rejse sig

Da der blev gjort rede for kvindernes personlige forhold i narkosagen, stod det klart, at den 20- årige fra Aarhus har haft et ustabilt liv med stofmisbru­g, økonomiske problemer, kun indimellem har job og i det hele taget lever på kanten.

I retten var hun klædt i en moderigtig, pink Niketrænin­gstrøje med logoet fra fodboldmas­todonten PSG på brystet og tilhørende sorte bukser. En stor del af tiden virkede hun utålmodig og urolig på stolen og kørte flere gange hænderne gennem sine sirligt opsatte fletninger.

En frisure hun på et tidspunkt viklede helt op og slog sit skulderlan­ge krøllede hår ud. Hun lignede mest af alt en, der var ligeglad med situatione­n og smågrinede for sig selv, mens hun lyttede til de andres forklaring­er eller anklageren­s spørgsmål. Et par gange fnisede hun så højt, at retsforman­den måtte irettesætt­e hende.

Som den eneste i salen blev hun også demonstrat­ivt siddende, hver gang retsforman­den og domsmænden­e gik ind og ud i forbindels­e med pauserne. Også da dommen faldt.

Tog tre timer

Kvinden fra Odense har ifølge personunde­rsøgelsen – modsat sin veninde gode personlige forhold. Men altså et til tider psykisk skrøbeligt helbred.

Hun har tilsynelad­ende en fornuftig økonomi eller nogen bag sig, som støtter hende, da det var hendes personbil, hun og de øvrige tiltalte i narkosagen kørte

rundt i i Odense i den pågældende nat.

I retten var hun klædt i en sort cardigan med åben ryg, så man kunne se en smal tekst tatoveret langs rygsøjlen fra nakken og ned.

Efter tre timer kunne hun og hendes aarhusians­ke veninde konstatere, at selvom de begge nægtede sig skyldig i besiddelse og salg af kokain, lød dommen på 60 dages ubetinget fængsel.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ligesom det var tilfældet, da flere af de sigtede blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i terrorsage­n i december, hvor fotoet er fra, blev der heller ikke taget nogen chancer i går ved Retten i Odense.
FOTO: KENNETH MEYER Ligesom det var tilfældet, da flere af de sigtede blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i terrorsage­n i december, hvor fotoet er fra, blev der heller ikke taget nogen chancer i går ved Retten i Odense.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark