Ekstra Bladet

STØTTER GERNE ET DANSK BOSS-BUD

DIF- formand er glad for, at UEFA ikke har den samme præsident i for mange år. Han fortæller, at DIF vil bakke op om en eventuel dansk kandidat

- KENNETH BEYER FOTO: HENNING HJORTH

I 2027 skal UEFA have ny præsident.

Det blev ellers stemt igennem i sidste uge, at den nuværende præsident, Aleksander Ceferin, kan sidde en periode mere frem til 2031, men kort efter afstemning­en fortalte sloveneren, at han ikke længere har planer om at stille op.

– UEFA- præsidente­n sender et positivt signal ved ikke at klæbe til sin taburet, siger formand i Danmarks Idrætsforb­und ( DIF), Hans Natorp, til Ekstra Bladet.

– Jeg er glad for, at vi ikke skal diskutere, hvorvidt det drejer sig om en personlig ambition, eller om man ser overordnet på de grundlægge­nde regler og rammer.

– Jeg synes, at de store organisati­oner – i særdelshed UEFA, FIFA og IOC – skal være meget opmærksomm­e på, hvilke signaler de sender med deres handlinger. UEFA er meget klare her. Det vil jeg anerkende.

– Synes du, at UEFA er åbne nok i forhold til deres processer og beslutning­er?

– Det vil jeg ikke sidde og vurdere. Det er en samtale, du skal tage med DBU.

Ikke talt med Møller

Ekstra Bladet har spurgt Jesper Møller, om han vil stille op som UEFA- præsident. Han vil hverken af– eller bekræfte. Hans Natorp udtaler sig heller ikke konkret om det.

– Helt overordnet har vi i DIF en ambition om at have danske idrætslede­re placeret på de allerhøjes­te positioner i internatio­nale og europæiske organisati­oner. Alle, der har muligheden og opbakninge­n til at løfte den opgave, hilser jeg velkommen.

– Helt konkret har jeg ikke drøftet det her med DBU eller Jesper Møller, så det kan jeg ikke udtale mig om.

– Som DBU- formand og medlem af UEFA’s eksekutivk­omité har han et forspring, men det er DBU og Jespers afgørelse, siger han.

– Hvis han stiller op, er der så fuld støtte fra dig og DIF?

– Vi bakker op om de forbund, der har en seriøs og god mulighed for at gøre sig gældende internatio­nalt. DBU har bevist, at det kan de. Det er ikke alle, der kommer ind i UEFA’s eksekutivk­omité. Jesper Møller gør et godt stykke arbejde. Vi vil bakke op om en eventuel dansk kampagne, siger Natorp.

Overordnet har vi i DIF en ambition om at have danske idrætslede­re placeret på de allerhøjes­te positioner

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hans Natorp vil ikke forholde sig til, om han synes, at Jesper Møller bør gå efter posten som UEFA- præsident. Ingen afklaring
FOTO: JENS DRESLING Hans Natorp vil ikke forholde sig til, om han synes, at Jesper Møller bør gå efter posten som UEFA- præsident. Ingen afklaring
 ?? ?? Jesper Møller har allerede en magtfuld post i UEFA's eksekutivk­omité. Han vil dog ikke fortælle, om han vil jagte posten som forbundets præsident.
Jesper Møller har allerede en magtfuld post i UEFA's eksekutivk­omité. Han vil dog ikke fortælle, om han vil jagte posten som forbundets præsident.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark