Ekstra Bladet

SCHMEICHEL I TOP

Kasper Schmeichel er er den bedste målmand med ed den højeste redningspr­ocent i Jupiler League, ifølge ge anerkendt statistikm­edie die

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD. .DK DK

Kasper Schmeichel har ar fåfået kritik i Anderlecht, men men har præstation­erne været æret så svingende, så ujævne ne og og ustabile, som det til tider tider har været fremstille­t?

Svaret er et klart og runrungend­e nej, når man går bagbagom hans præstation­er r og og udelukkend­e ser på tallene, lene, der ligger bag præstatioa­tionerne.

For her topper han an faktisk målmandsli­stten på det anerkendte statistiks­ite whoscored, com. for den belgiske liga, Jupiler League. e.

Her er det udelukkend­e ende statistik, der ligger til grund for bedømmelse­n af spillerne.

Bedst og flest

Kasper Schmeichel er faktisk den målmand i den belgiske række, der med 6,86 i snit scorer den højeste karakter af samtlige målmænd ud fra devisen om, at de mindst har stået i halvdelen af sæsonens kampe.

Statistikk­en afslører samtidig, at Kasper Schmeichel er den målmand med flest redninger i løbet af kampene.

Tallene viser, at den danske landsholds­keeper har leveret 3,9 redninger i snit pr. kamp, når man ser på ligaens otte bedste målmænd.

Gaeten Couke fra Mechelen er næstbedst med 3,1 redninger pr. kamp.

Kasper Schmeichel har stået samtlige 18 kampe, siden han kom til Anderlecht, da transfervi­nduet smækkede i tilbage i september.

Anderlecht er aktuelt på andenplads­en i Jupiler League, hvor de er otte point efter Union St. Gilloise.

Danskerkol­oni

Der resterer fem runder af grundspill­et. Siden får klubberne halveret pointtalle­t til slutspille­t, så afstanden til topholdet reelt kun er fire point for Anderlecht.

Kasper Schmeichel har sammen med danskerkol­onien bestående af Thomas Delaney, Kasper Dolberg og Anders Dreyer været med til at løfte klubben tilbage mod toppen af ligaen.

Mads Kikkenborg er netop kommet til fra Lyngby som Kasper Schmeichel­s reserve.

Anderlecht sluttede nede som nummer 11 i sidste sæson. Aktuelt er de altså på andenplads­en.

Den 37- årige danske landsholds­keeper har kun været med til at tabe én turnerings­kamp, siden han kom til Anderlecht.

Det var 22 oktober, hvor Anderlecht tabte 2- 3 til Standard Liege. Derudover har han fået 10 sejre og syv uafgjorte i de snart seks måneder, han har været i den belgiske traditions­klub.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? I god form
Det går endog rigtig godt for den danske landsholds­keeper i sin belgiske klub.
FOTO: JENS DRESLING I god form Det går endog rigtig godt for den danske landsholds­keeper i sin belgiske klub.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark