Ekstra Bladet

Ebbe Sand banede vejen

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD. DK

I en branche, hvor der ofte sker store forandring­er, handler det i høj grad om netværk og relationer.

Det netværk og de gode relationer mellem Ebbe Sand og Mainz- sportsdire­ktør Christian Heidel er en af årsagerne til, at Bo Henriksen skifter FC Zürich ud med Mainz i Bundesliga­en.

For Ebbe Sand har arbejdet i kulissen med at finde et nyt job til Bo Henriksen. Og med Ebbe Sands status og historik i Bundesliga­en er vejen til kontakter kort.

Det var den også i tilfældet, da Mainz fik ny cheftræner.

For Ebbe Sand har qua sin fortid i Schalke 04 en stærk relation overalt i Tyskland.

Og nu forholdt det sig sådan, at han faktisk har en meget tæt relation til Mainz- sportsdire­ktør Christian Heidel.

– Jeg har opbygget et stærkt netværk i hele Tyskland, hvor jeg kender alle sportsdire­ktørerne i både Bundesliga­en og 2. bundesliga.

– Når det handler om Christian Heidel, har vi en tæt relation. Da han var sportsdire­ktør i Schalke 04 ( 2016- 2019), sad jeg sammen med Mike Büskens og Huub Stevens, hvor vi rådgav Heidel og Schalkes bestyrelse i sportslige spørgsmål, siger Ebbe Sand, der i dag arbejder som agent hos Elite Consulting.

Han uddyber:

– Hvis nogen kan redde Mainz fra nedrykning, så er det Bo. Han er jo en trænertype, der kan give en spillertru­p energi og skabe god stemning. Jeg tror, han er lige, hvad Mainz har brug for i den aktuelle situation, siger Ebbe Sand.

– Alle ved, at det bliver en meget vanskelig opgave, men vi så jo, hvor han bragte Zürich hen på ganske kort tid. De lå sidst, men han fik vendt det, uddyber Ebbe Sand.

Ebbe Sand og Bo Henriksen var mandag i Mainz, hvor de forhandled­e de sidste detaljer på plads i forhold til et skifte til Mainz.

Bo Henriksen første opgave i Bundesliga­en bliver danskermød­et med Jess Thorup og Augsburg.

Hvis nogen kan redde Mainz fra nedrykning, så er det Bo

 ?? FOTO: JÜRGEN FROMME/AP/ RITZAU SCANPIX ?? Ebbe Sand er lidt af en legende i Schalke 04, hvor han scorede masser af mål efter sit skifte fra Brøndby i 1999.
FOTO: JÜRGEN FROMME/AP/ RITZAU SCANPIX Ebbe Sand er lidt af en legende i Schalke 04, hvor han scorede masser af mål efter sit skifte fra Brøndby i 1999.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark