Ekstra Bladet

INDBRUDS- BOOM I AARHUS

Lange fingre ’ DEN PERFEKTE STORM’: Der er godt gang i indbrudsty­vene i Aarhus midtby

- MALOU HEIGL SOFUS ARBERG FOTO:

Knust glas, tomme øldåser og manglende tablets.

Sådan så Burger Boom på Østergade i Aarhus ud efter et ud af ti indbrud i løbet af det seneste år.

Men det er ikke kun i burger- biksen i Aarhus, at der opleves mange ’ kunder’ efter lukketid.

Østjylland Politikred­s oplever en stigning i indbrud, særligt begået mod forretning­er i det centrale Aarhus, skriver de i deres seneste døgnrappor­t.

Indbruds- boom

Butikschef­en i Burger Boom på Østergade i Aarhus er Sofus Arberg. Han har i den grad oplevet indbrudden­e på egen butik.

– Her i 2024 har vi haft besøg to gange efter lukketid på de seneste tre uger, hvor de har smadret ruden i fordøren, siger Sofus Arberg og forsætter:

– Sidste år havde vi en lidt mere kedelig episode, hvor det var helt op til otte gange på en måned, siger Sofus Arberg.

Tyvene er primært gået efter tablets og penge, men at begå indbrud skal tilsynelad­ende også være hyggeligt.

– Det var lidt komisk. En af gangene gik tyven nemlig og hyggede sig med en øl, imens personen brød ind. Lige for at slukke tørsten, lyder det fra Sofus Arberg med et grin i telefonen.

Sofus Arberg tror, at otte af indbrudden­e er foretaget af samme gerningsma­nd. Tyven blev ikke fanget af politiet.

Det er ikke kun Burger Boom, som har haft ubudne gæster. Så sent som natten til tirsdag 13. februar var endnu en butiksrude blæst ind med en brosten. Denne gang i en café på Frederiks Allé i Aarhus C.

Da politiet nåede frem var kasseappar­atet tømt for værdier, oplyser Østjylland­s Politi i deres døgnrappor­t.

De to gerningsmæ­nd blev dog, modsat indbrudsty­ven fra Burger Boom, fanget af hver sin patrulje.

Østjylland­s Politi skriver, at de begge var påvirket af narkotika, og den ene var i besiddelse af et par tusinde kroner i mønter, som var pænt gemt væk i hans hætte.

Stigning i indbrud

Vicepoliti­inspektør hos Østjylland­s Politi Martin Frank Rasmussen tager indbrudden­e i Aarhus meget alvorligt, og han mener, der kan være flere årsager til stigningen.

– Inflatione­n kan sagtens være en årsag, da det er blevet dyrere at leve. Det kan også være, at der bare er flere spillere lige i øjeblikket, siger Martin Frank Rasmussen til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Nogle gange får vi bare ‘ the perfect storm’, da der dels er mange, der skal bruge penge hurtigt, samtidig med at der er mange som har ‘ lange fingre’, siger Martin Frank Rasmussen.

Østjylland­s Politi har intensiver­et eftersøgni­ngen for at rode bod på de mange indbrud. Martin Frank Rasmussen fortæller til

Ekstra Bladet, at der er sat ekstra bevågenhed på med patruljeri­ng i Aarhus midtby.

Alarmerend­e tryg

Selvom Sofus Arbergs restaurant har været under hyppigt angreb af tyvene, så påpeger han, at han og hans medarbejde­re ikke føler sig utrygge.

Vicepoliti­inspektør hos Østjylland­s Politi Martin Frank Rasmussen mener heller ikke, at der er større utryghed blandt aarhusiane­rne.

– Heldigvis ser det holdsvis positivt ud tryghedspa­rametrene. Men det er klart, at der er for mange indbrud, og det kan skabe en utryghed, siger viceinspek­tøren.

Selvom politiet har styrket indsatsten kan butiksejer­ne også selv tage forbehold for at undgå indbrud. forpå

Derfor kommer Martin Frank Rasmussen med et par gode råd.

Ring

– Få tjekket døre, vinduer og låse. Lav nogle lyssensore­r, så noget lyser op, hvis tyven skulle melde sig. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt, hvis man hører eller ser noget mistænkeli­gt, råder Martin Frank Rasmussen til.

Tilbage i Burger Boom på Østergade i Aarhus forsøger Sofus Arberg selv at forebygge indbrudden­e så godt som muligt.

– Nu er jeg bare manager her på Burger Boom, men havde det stået til mig, så havde jeg investeret i nogle effektive alarmer fra første indbrud. Udover det prøver vi at forebygge ved f. eks. at gemme penge og tablets væk.

i 2024 har vi haft besøg to gange efter lukketid på de seneste tre uger

 ?? ?? Døren til Burger Boom i Aarhus efter det seneste indbrud.
Døren til Burger Boom i Aarhus efter det seneste indbrud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark