Ekstra Bladet

FORFREMMET HOS MERCEDES

STJERNEMÆR­KET: Stortalent­et Frederik Vesti skal i den kommende sæson dele tjansen som reservekør­er for Mercedes med Mick Schumacher

- JONAS HÜTTEL

Det danske stortalent Frederik Vesti bliver en fast del af Mercedes’ raceteam i den kommende sæson.

I forbindels­e med onsdagens lancering af holdets W15- racer offentligg­jorde Mercedes, at Mick Schumacher i 2024 skal dele rollen som reserve med Frederik Vesti.

– Mick fortsætter i rollen, som han havde i 2023, mens Fred bliver forfremmet til positionen efter sin eksamen fra juniorprog­rammet, står der i en pressemedd­elelse.

Schumacher kører hypercar for Alpine i den kommende sæson, mens Frederik Vesti efter andenplads­en i sidste års Formel 2- mesterskab skal holde sig varm i LMP2 og den europæiske Le Mans- serie.

Overlap i kalenderne betyder, at ingen reserve vil kunne være til stede til samtlige løb.

Eksempelvi­s har WEC sæsonpremi­ere samme weekend som Formel 1, hvorfor det vil være Vesti, som er den primære reserve til Bahrain.

Nok så vigtigt er han fortsat Mercedes’ primære simulator- kører.

Får F1- chancer

Det skal holde ham varm og relevant, når puslespill­et om de sidste pladser på F1- gridden i 2025 skal lægges.

Vesti er ligeledes på polepositi­on til en eller flere optrædener hos Mercedes enten til dæktest eller under fredagstræ­ning.

Han får dog fremover konkurrenc­e fra kometen Andrea Kimi Antonelli, som er rykket direkte fra Formel Regional til Formel 2 denne sæson og imponerede i den netop overståede vintertest.

Mercedes har for vane at stille sine reserver til rådighed for andre Mercedesdr­evne teams, så rollen kan udløse flere muligheder til danskeren i den kommende sæson.

Mercedes blev toere i sidste års konstruktø­r- VM, men har sammenlign­et med Red Bull og til dels Ferrari ramt langt forbi skiven i reglemente­t fra 2022, som indførte biler med venturikan­aler og såkaldt ’ ground- effect’.

Tyskerne skrottede tidligt sidste år sit ’ nul- sidekasser’- koncept, men kan på grund af budgetloft­et først nu sende en komplet redesignet bil på banen.

– Det er en ny bil, som tillader større ændringer end i løbet af sæsonen, fortæller James Allison, der er tilbage som teknisk chef hos Mercedes.

Alt er ændret

Chassiset er helt nyt, og det samme er indpakning­en af gearkassen.

– Et stort fokus har været på at forbedre bilens uforudsige­lige bageste aksel, siger han.

– Men det er under bilen, man finder de største forskelle. Med den nuværende generation af biler kommer der så meget performanc­e fra, hvordan bunden interagere­r med vejen.

Teamchef Toto Wolff tilføjer:

– Efter de seneste to år har vi været nødt til at justere, korrigere og genopfinde os selv på visse områder. Vi har gjort fremskridt og ser frem til at tage det næste skridt med W15’ eren. Det bliver ikke en lineær vej, men når vi snubler, rejser vi os op og klatrer videre, forklarer han.

– Næsten hvert komponent er ændret. Kun ved at gøre det tror jeg, at vi har en chance.

Mick fortsætter i rollen, som han havde i 2023

Vi har gjort fremskridt og ser frem til at tage det næste skridt med W15’eren.

 ?? FOTO: MERCEDES F1 TEAM ?? Vinderhold
Teamchef Toto Wolff omgivet af sine to kørere og to reserver.
FOTO: MERCEDES F1 TEAM Vinderhold Teamchef Toto Wolff omgivet af sine to kørere og to reserver.
 ?? FOTO: MERCEDES F1 TEAM ?? Sidste år kørte Frederik Vesti to fredagstræ­ninger og en test for Mercedes.
FOTO: MERCEDES F1 TEAM Sidste år kørte Frederik Vesti to fredagstræ­ninger og en test for Mercedes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark