Ekstra Bladet

APPEN LEVER STADIG

EFTER KAOS: Sidste års skandaløse og kritisered­e Dansk Melodi Grand Prix har fået DR til at lave markante ændringer i årets show, der løber af stablen i aften

- CHRISTIAN MEJDAHL BUHL

Dansk Melodi Grand Prix 2023 vil for evigt være husket for at være præget af app- sammenbrud, stemmekaos og værter, der måtte padle i det, der føltes som evigheder.

Derudover virkede den gratis stemme- app heller ikke for store dele af dem, der ville stemme. Og efterfølge­nde måtte DR da også lægge sig fladt ned og undskylde for det skandaløse show.

Et år er imidlertid gået, og som man siger: New year, new me.

DR har således taget konsekvens­en af det kritisered­e show og lavet store ændringer, når der i aften er Dansk Melodi Grand Prix på DR1 live fra DR Koncertsal­en.

Nyt pointsyste­m

Programans­varlig Erik Struve siger til Ekstra Bladet forud for sangkonkur­rencen, at pointafgiv­ningen er lavet helt om.

– Vi må se i øjnene, at det var for komplekst sidste år. Så vi har forsimplet pointafgiv­ningen. Der kommer ikke til at være en masse gennemstil­linger til Aalborg eller andre byer i landet.

– Vi holder det mere simpelt, og reglerne for, hvordan afstemning­en fungerer er blevet meget forsimplet, så jeg tror, at selv børn vil kunne finde ud af det denne gang.

Han fortæller, at når de tre superfinal­ister skal findes i feltet på otte deltagere, vil det blive annonceret med en simpel opråbning, som man kender det fra ’ X Factor’ og ’ Vild med dans’. Og når vinderen skal findes kort tid efter, vil pointene fra seerne og juryen blive fordelt og forklaret med en simpel grafik.

Menneskeli­g fejl

Selvom grandprix- appen sidste år var årsag til en del panderynke­r hos både seere og på chefgangen i DR, så har arrangøren af Dansk Melodi Grand Prix dog valgt at holde fast i app- løsningen fra sidste år.

– Vi har ikke skiftet leverandør. Den er købt for nogle år siden og har fungeret upåklageli­gt i en del år og blev sidste år ramt af en menneskeli­g fejl. Sådan nogle apps er egentlig ret dyre, så vi stoler på, at vi kan løse det.

Og løsningen er fundet ved at teste den om og om igen i ugevis.

– Vi har brugt rigtig lang tid på at sikre, at det tekniske setup kommer til at virke. Jeg tror, at alle, der havde noget med den app at gøre, gennemleve­de et mareridt sidste år.

– I år er den virkelig blevet gennemtest­et, for det var ikke på nogen måde fedt, det, vi stod i sidste år.

Vi må se i øjnene, at det var for komplekst sidste år. Så vi har forsimplet pointafgiv­ningen

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? En rolig aften
Det bliver Sara Bro og Stéphanie Surrugue, der kommer til at styre slagets gang lørdag aften. Og forhåbentl­ig kommer de på en lettere opgave end sidste års værter.
FOTO: HENNING HJORTH En rolig aften Det bliver Sara Bro og Stéphanie Surrugue, der kommer til at styre slagets gang lørdag aften. Og forhåbentl­ig kommer de på en lettere opgave end sidste års værter.
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Værterne på Dansk Melodi Grand Prix 2023, Tina Müller og Heino Hansen, kom på overarbejd­e i Arena Næstved, da aftemnings- appen og livegennem­stillinger­ne til forskellig­e landsdele koksede totalt. De to tovholdere måtte få tiden til at gå, mens der blev arbejdet på højtryk i kulissen.
FOTO: HENNING HJORTH Værterne på Dansk Melodi Grand Prix 2023, Tina Müller og Heino Hansen, kom på overarbejd­e i Arena Næstved, da aftemnings- appen og livegennem­stillinger­ne til forskellig­e landsdele koksede totalt. De to tovholdere måtte få tiden til at gå, mens der blev arbejdet på højtryk i kulissen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark